Pokalna zmaga je za hokejiste Telemacha Olimpije obliž na slabše predstave v Ligi Ebel. Foto: BoBo
Pokalna zmaga je za hokejiste Telemacha Olimpije obliž na slabše predstave v Ligi Ebel. Foto: BoBo
SIJ Acroni Jesenice
Olimpija je v drugi tretjini dvakrat matirala domačega vratarja Jureta Pavliča. Foto: BoBo
Tavželj: Zmaga nad Jesenicami je vedno plus

Železarji so bili v prvi tretjini pred približno 2.200 gledalci boljši nasprotnik, a jim ni uspelo premagati vratarja Oliviera Roya.

Na drugi strani je bila Olimpija učinkovitejša in si z goli Žige Pešuta, Luke Kalana, Nika Pema ter Rolanda Kaspitza priigrala prvo lovoriko v sezoni. Razmerje v strelih na vrata je bilo 30:36.

Olimpijo reševal vratar Roy
Prva tretjina se je končala brez golov, čeprav so bili Jeseničani precej nevarnejši. Tako so imeli tri minute na ledu dva igralca več, a prednosti jim ni uspelo izkoristiti. V vratih Olimpije je blestel vratar Roy. Pred vrati zmajev je bilo najbolj vroče med 12. in 16. minuto. Najprej sta bila izključena Anže Ropret in Pem. Minuto in 27 sekund prednosti dveh igralcev več gostitelji niso unovčili. Ko je Aleš Mušič ostal brez palice, je Pešut na led vrgel svojo, kar pa je seveda v nasprotju s pravili in gostje so dobili novo kazen. Sašo Rajsar in Matevž Erman sta imela najlepši priložnosti.

Pešut in Kalan v polno
Zmaji so nato v drugem delu zaigrali bolje in v razmiku petih minut dvakrat zadeli v polno. Obakrat je od daleč sprožil Maks Selan, smer ploščku pred domačimi vrati pa sta nato spremenila Žiga Pešut (27.) in Luka Kalan (32.). Jeseničani so bili tudi v drugi tretjini nevarni nasprotnik, a jih je tepla neučinkovitost. Najlepši priložnosti sta zapravila Aleš Remar in Rajsar, ki je popolnoma sam prišel pred Roya.

Pem in Kaspitz potrdila zmago
V zadnjem delu so vse bolj prevladovali zeleno-beli, rdeči pa so se osredotočali na obrambo in prežali na protinapade. Igra je večinoma potekala pred vrati Pavliča. Olimpija je usodo domačih zapečatila v 55. minuti, ko je Pem ukradel plošček, nato pa s strelom med nogama matiral Pavliča. V predzadnji minuti so domači potegnili vratarja na klop in poskusili nemogoče, kar pa je kaznoval Roland Kaspitz z golom v prazna vrata 47 sekund pred zadnjim piskom sirene.

Pokal Slovenije, finale:
SIJ Acroni Jesenice - TELEMACH OLIMPIJA
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
2.200; Pešut 27., Kalan 32., Pem 55., Kaspitz 60.


Polfinale:
ECE Celje - SIJ ACRONI JESENICE
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Ogrizek 38.; Milovanovič 15., Pesjak 24.
Playboy Slavija - TELEMACH OLIMPIJA
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
T. Snoj 55.; Scholz 8., Koblar 27., Pem 33., Chaput 41., Sotlar 57.

Tavželj: Zmaga nad Jesenicami je vedno plus