Tomaž Razingar, ki je pred dnevi končal športno kariero, bo svoje znanje predajal mladim hokejistom. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Razingar, ki je pred dnevi končal športno kariero, bo svoje znanje predajal mladim hokejistom. Foto: www.alesfevzer.com

Projekt je na novinarski konferenci v Ljubljani predstavil Razingar, medtem ko Kopitarja ni bilo, saj se v Los Angelesu pripravlja na novo sezono Lige NHL. Nadomeščal ga je njegov oče Matjaž Kopitar, ki bo pri projektu sodeloval kot strokovni vodja oziroma vodja trenerjev.

Kopitar in Razingar sta si projekt zamislila kot nadgradnjo siceršnjega treninga, ki so ga mladi igralci deležni med letom. Na akademiji, domovala bo na Bledu in bo tudi nadgradnja letošnjega kampa Anžeta Kopitarja, bodo julija 2016 tako dobili znanja, za katera med letom morda ni časa, dobili pa bodo še več, napovedujejo avtorji projekta.

Pomembno je, da se otroci zabavajo
"Skušali bomo poudariti tisto, za kar med letom ni časa. A vse skupaj bo temeljilo tudi na vzgoji, predvsem pa je pomembno, da se otroci zabavajo. Namen je, da bi se čim več naučili, morda pa bi vse skupaj nato še razširili tudi s kakšno šolo za starše hokejistov,"
je projekt orisal Matjaž Kopitar.

"Na Bledu smo se zelo hitro dogovorili. Prepričan sem, da bodo imeli otroci veliko od tega. Želimo ponuditi popolno izkušnjo, izobrazbo, pa seveda čim več dogajanja ob ledu, s kopanjem, adrenalinskim parkom, sankanjem na Straži," pa je našteval Razingar.

Akademija bo odprla vrata julija 2016
Akademija bo potekala v dveh terminih. In sicer od 4. do 9. julija ter od 11. do 16. julija naslednje leto. Konec drugega bo obenem tudi priložnost za Razingarjevo poslovilno tekmo in zabavo, že zdaj pa je nekdanji slovenski kapetan otroke povabil k prijavam na tabor. Sprejeli bodo dvakrat po 80 mladih igralcev, prijave pa bodo na spletni strani Anžeta Kopitarja začeli zbirati 25. januarja 2016 - seveda ob uri s simbolično igro številk za oba nosilca; ob 9. (Razingar) uri in 11 (Kopitar) minut.