Matjaž Kopitar je vlogo kapetana znova namenil Tomažu Razingarju. Foto: Marko Kovič
Matjaž Kopitar je vlogo kapetana znova namenil Tomažu Razingarju. Foto: Marko Kovič
Matjaž Kopitar
Pred Matjažem Kopitarjem in risi je prvi vrhunec letošnje sezone. Foto: BoBo
Rise čakajo kvalifikacije za olimpijske igre

Na igre v Soči vodi le prvo mesto. Slovenija je sicer že štirikrat nastopila v kvalifikacijah za olimpijske igre. Selektor Matjaž Kopitar je 23 igralcev zbral na Bledu na mini pripravah, v sredo spa e bodo podali proti Danski. Že v četrtek Slovenijo čaka prvi nasprotnik, Belorusija.
"Na srečo poškodb ali česa podobnega ni. Tega sem se najbolj bal, saj so nekateri igralci še včeraj igrali tekme. Na srečo je vse v redu," je na novinarski konferenci na zboru izbrane vrste povedal selektor, ki je kapetansko vlogo namenil Tomažu Razingarju, njegova pomočnika pa bosta Andrej Tavželj in Marcelo Rodman.
Kakovostna ekipa in super vzdušje
''Raza'' je na letošnjih reprezentančnih zborih manjkal, saj tedaj še ni imel kluba, zdaj pa igra v drugi nemški ligi. Razingar je vesel, da bo tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu, tudi tokrat kapetan risov: "Vesel sem hokeja, vesel sem tega zbora. To je bil tudi edini razlog, da sem odšel v Nemčijo, da bi lahko bil zraven. Naredil bom vse, da se uvrstimo tja, kjer ni bil še nihče od Slovencev. Imamo kakovostno ekipo, super vzdušje že nekaj let in gremo na Dansko po prvo mesto."
Poleg Razingarja je eden najbolj izkušenih Marcelo Rodman: "Skupina je v vsakem primeru težka. Vsi, ki se uvrstijo na ta zadnji sklepni turnir, so močni in vemo, da so tekmeci na naši ravni ali pa malo močnejši. Vemo, da bomo morali dati vse od sebe. A ta cilj imamo v glavah že nekaj časa, vsi si zelo želimo rezultat in bomo dali vse od sebe, da ga dosežemo. Vemo, da so tekmeci dobri, da bomo morali dati od sebe maksimum. Če hočemo do končnega cilja, moramo premagati vse. Belorusija bo prva na vrsti in tisti poraz izpred dveh let nam bo še dodatna motivacija."
1. krog, četrtek ob 16.00:
BELORUSIJA - SLOVENIJA
Ob 20.00:
DANSKA - UKRAJINA

2. krog, petek ob 17.00:
BELORUSIJA - UKRAJINA
Ob 21.00:
DANSKA - SLOVENIJA

3. krog, nedelja ob 14.00:
UKRAJINA - SLOVENIJA
Ob 18.00:
DANSKA - BELORUSIJA

Rise čakajo kvalifikacije za olimpijske igre