Aleš Remar je s tremi zadetki rešil Jeseničane. Foto: Drago Cvetanovič
Aleš Remar je s tremi zadetki rešil Jeseničane. Foto: Drago Cvetanovič
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää je bil po tekmi izjemno razočaran in jezen na sodnika Manuela Nikolića, ki je dosodil usodno kazen za Erica Hunterja. Foto: MMC RTV SLO

Založane je v 37. minuti v vodstvo popeljal Jure Sotlar po kombinaciji za vrati gostiteljev. V zadnji tretjini so železarji močno pritisnili. Aleš Remar je v 43. minuti unovčil prednost igralca več. Slavija je znova povedla v 51. minuti, ko je zadel še en igralec Olimpije Jaka Zdešar. Gostje so bili zelo nedisciplinirani, štiri minute pred koncem je z močnim strelom z razdalje na 2:2 poravnal Remar. Ko je Nik Truden v 58. minuti izkoristil zmedo Jeseničanov, ki so zaman zahtevali prepovedan položaj, je kazalo na zmago Slavije. V zadnji minuti je Miha Pesjak odlično prodrl in močno streljal za 3:3.

V podaljšku so imeli Jeseničani znova prednost igralca več. Le dve sekundi pred iztekom kazni je s hat-trickom vse dvome o zmagovalcu rešil sijajni Remar. Zadel je zgornji kot vrat Tomaža Trelca.

Heinrich odločil v Salzburgu

Začela se je tudi končnica v Ligi Ebel. Vodilni Salzburg si je za nasprotnika izbral Beljak, ki je izgubil 12 tekem zapored. Rdeči biki bi se na prvi četrtfinalni tekmi skoraj opekli. Do zmage z 2:1 so prišli sedem sekund pred koncem. Gostje so povedli v 11. minuti, ko je Mark Santorelli zadel po hitrem protinapadu. Hannu Järvenpää je odlično pripravil svoje varovance, ki so igrali izjemno disciplinirano, blestel je vratar Jean-Philippe Lamoureaux.

Salzburžani so bili že v izgubljenem položaju, ko je Bryan Fahey po podaji Johna Hughesa izza vrat izenačil 97 sekund pred koncem. Takoj zatem je bil zaradi nepravilnega naleta izključen Eric Hunter. Rdeči biki so pritiskali, a Beljak je izvedel protinapad, Luka Gračnar je preprečil zadetek. Plošček se je odbil, Hughes je krenil v hiter napad in v sredini našel Dominqua Heinricha, ki je poslal plošček pod prečko sedem sekund pred zadnjim piskom sirene.

Liga INL, četrtfinale, tretje tekme:
SIJ ACR.JESENICE - PLAYBOY SLAVIJA 3:0
* 4:3 (0:0, 0:1, 3:2)
600; Remar 43., 56., 63., Pesjak 60., Sotlar 37., Zdešar 51., Truden 58.
* - v podaljšku

FELDKIRCH - KAPFENBERG 3:0
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

ZELL AM SEE - KITZBÜHEL 3:0
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

LUSTENAU - BREGENZERWALD 3:0
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na štiri zmage. Četrte tekme bodo v nedeljo.



Liga Ebel, četrtfinale, prve tekme:

ORLI ZNOJMO - KAC CELOVEC
4:5 (0:1, 1:4, 3:0)

LINZ - BOLZANO
7:3 (1:0, 4:1, 2:2)

SAPA FEHERVAR - DUNAJ
4:3 (2:0, 2:0, 0:3)

SALZBURG - VSV BELJAK
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Igrajo na štiri zmage. Druge tekme bodo v nedeljo, tretje pa v torek.