Jan Urbas je dvakrat podal Žigi Jegliču za zadetek, ob koncu tekme pa je slovensko zmago potrdil z golom v prazno mrežo. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Urbas je dvakrat podal Žigi Jegliču za zadetek, ob koncu tekme pa je slovensko zmago potrdil z golom v prazno mrežo. Foto: www.alesfevzer.com

ža Kopitarja so Madžare premagali s 4:2.

Slovenija je po Hrvaški in Japonski zdaj premagala še Madžarsko, ki je proti sicer oslabljeni Avstriji pokazala, da gre za kakovostno reprezentanco. Zdaj je okrepljena še z dvema novima hokejistoma, saj za izbrano vrsto igrata nekdanji napadalec Olimpije Frank Banham in Andrew Sarauer. Slovence naslednja tekma čaka v sredo, ko se bodo na Jesenicah znova pomerili z Japonci. V Podmežakli se obeta dvojni hokejski program, saj bo po reprezentančni tekmi še četrto srečanje finala med Jesenicami in Olimpijo.

Gostitelji so v madžarski prestolnici hitro povedli. Ob igralcu več so dolgo oblegali vrata Gašperja Krošlja, v šesti minuti pa je v vodstvo domačo vrsto popeljal Balazs Sebök. Dve minuti pozneje je bil v protinapadu za 2:0 uspešen Istvan Sofron. Še pred koncem prve tretjine je Slovenija znižala. Po lepi podaji Jana Urbasa je zadel Žiga Jeglič.

V drugi tretjini so risi stopnjevali ritem. Dobro so igrali tudi v obrambi in so se ob igralcu manj brez težav ubranili. Ob koncu tretjine sta znova lepo sodelovala Urbas in Jeglič, ki je še drugič zatresel mrežo. Po dobri minuti igre v zadnjem delu je Slovence v vodstvo popeljal Marcel Rodman. Risi so se uspešno ubranili in zadržali prednost, piko na i pa je deset sekund pred koncem z zadetkom v prazno mrežo postavil Urbas.


Prijateljske tekme, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
3.500; Sebök 6., Sofron 8.; Jeglič 16., 38., M. Rodman 42., Urbas 60.

Sreda ob 16.00, Jesenice:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Nedelja, 19. aprila, Ljubljana:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Sreda, 29. aprila, Berlin:
NEMČIJA - SLOVENIJA

SLOVENIJA - JAPONSKA
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

HRVAŠKA - SLOVENIJA
2:5 (0:0, 1:3, 1:2)