Anže Kopitar, ki je pred dnevi v Ligi NHL odigral že tisočo tekmo, bo pomagal risom na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Kopitar, ki je pred dnevi v Ligi NHL odigral že tisočo tekmo, bo pomagal risom na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu. Foto: www.alesfevzer.com

Kopitar je v soboto odigral zadnjo tekmo sezone Lige NHL, saj se Los Angeles ni prebil v končnico. Slovenski izbrani vrsti se bo predvidoma pridružil v zadnjem tednu priprav pred odhodom na svetovno prvenstvo.

Nazadnje za Slovenijo septembra 2016
Cilj, prebiti se v elitno skupino svetovnega hokeja, bo seveda s Kopitarjem lažje uresničljiv. 31-letni Kopitar je nazadnje za Slovenijo zaigral na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku septembra 2016, ko so se risi veselili uvrstitve v Pjongčang, kjer pa nato igralci iz Lige NHL niso smeli zaigrati.

V LA-ju niso ravno navdušeni ...
Novi generalni menedžer Los Angeles Kingsov Rob Blake sicer ni pretirano naklonjen, da bi Kralji igrali še za reprezentance na SP-jih. Formalno gre sicer pri udeležbi na reprezentančnih turnirjih pod okriljem Mednarodne hokejske zveze za odločitev igralca, a dejansko ne samo v NHL-u, temveč tudi v Evropi zadnja beseda pripada klubom delodajalcem.

V boj za eno od prvih dveh mest
Risi bodo od 29. aprila do 5. maja igrali na SP-ju divizije I, skupine A, v Nursultanu (oz. Astani) v Kazahstanu. V konkurenci Belorusije, Južne Koreje (oboji so lani izpadli iz elitne divizije), Kazahstana, Madžarske in Litve si bo skušala Slovenija izboriti eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata napredovanje med najboljših 16 hokejskih reprezentanc sveta. Lani so Slovenci v Budimpešti z dvema zmagama in tremi porazi osvojili le predzadnje, 5. mesto.

Jan: Kopitar je eden najboljših igralcev na svetu in lahko potegne gaderobo