Slovenci so imeli z Japonci vselej kar precej težav, tokrat pa so jih nadigrali. Foto: STA
Slovenci so imeli z Japonci vselej kar precej težav, tokrat pa so jih nadigrali. Foto: STA
Slovenski hokejisti nadigrali Japonce

Slovenci so v prvi tretjini povsem nadigrali Japonce. Razmerje strelov na gol je bilo kar 28:4 v slovensko korist. Japonce je reševal vratar Juta Ito, ki pa je ob koncu tretjine dvakrat klonil. Najprej ga je v 16. minuti matiral Klemen Pretnar, nato pa tri minute kasneje še Jaka Ankerst. Poleg tega je Slovenija dvakrat (Jan Urbas, Miha Verlič) stresla okvir vrat.

Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, kljub temu pa je Slovenija zadela še dvakrat. Ita sta matirala Žiga Jeglič in Tomaž Razingar. V zadnji tretjini golov ni bilo. Končno razmerje strelov je bilo 55:29 za Slovence.

Slovenija še ni popolna. Selektor Matjaž Kopitar je imel v primerjavi s tekmo v Zagrebu na voljo še Boštjana Goličiča, Žigo Pavlina, Kena Ograjenška in Anžeta Kuralta. Prosto pa sta danes imela lažje poškodovani Mitja Robar in oboleli Rok Tičar. Vratarja sta bila, tako kot v Zagrebu, Robert Kristan in Gašper Krošelj.


Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Zelo dobro smo začeli, prva tretjina je bila superiorna. To mora biti cilj, da odigramo vseh 60 minut kot danes 20. V nadaljevanju smo imeli dve izključitvi, imeli so pobudo, takrat se je treba zbrati in postaviti na prave tirnice. A to je pripravljalna tekma, zadovoljen sem s prikazanim hokejem in tudi vratar Kristan je dobro odbranil."

Klemen Pretnar, igralec Slovenije: "Današnja tekma je bila kazalec, da moramo igrati 60 minut in osredotočeno do konca. Dobro, da nas še naprej čakajo tekmeci, da bomo lahko odpravili napake. Imamo še en mesec časa. A lahko vidimo, da sistem deluje, da so fantje na visoki ravni in tudi zavzetost vseh je prisotna, pomembno pa je tudi, da smo zadeli."


Slovenija bo naslednjo pripravljalno tekmo odigrala v nedeljo, ko bo gostovala pri Madžarski v Budimpešti.

PRIJATELJSKE TEKME

JESENICE


SLOVENIJA - JAPONSKA
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
1.200; Pretnar 16., Ankerst 19., Jeglič 21., Razingar 40.

Nedelja, 12. aprila, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Sreda, 15. aprila, ob 19.00, Jesenice:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Nedelja, 19. aprila, Ljubljana:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Sreda, 29. aprila, Berlin:
NEMČIJA - SLOVENIJA

Že odigrano:
HRVAŠKA - SLOVENIJA
2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Slovenski hokejisti nadigrali Japonce