Jeseničani (na fotografiji Andrej Tavželj) so imeli močno podporo s tribun, a jim kljub temu ni uspelo ubraniti
Jeseničani (na fotografiji Andrej Tavželj) so imeli močno podporo s tribun, a jim kljub temu ni uspelo ubraniti "brejka" iz Rittna. Foto: www.alesfevzer.com
Ritten vrnil udarec železarjem

Pred 2.200 gledalci v Podmežakli je uvodni plošček vrgel paraolimpijec Jernej Slivnik. Gostje so hitro pokazali, da jih zanima le oddolžitev za četrtkov poraz. Povedli so po golu Thomasa Spinella, ki je odbiti plošček spravil v gol v deveti minuti, po nasprotnem napadu pa je vodstvo še v prvem delu povišal Daniel Tudin.

Kalan stresel okvir vrat
Jeseničani so imeli v drugem delu več priložnosti in bili več pred vrati tekmecev, a zadeli niso. Najbližje zadetku je bil Luka Kalan, ki je stresel okvir gola. Na drugi strani so nasprotniki še povišali prednost, tretji zadetek Rittna (Bradley Cole) so sicer sodniki priznali šele po ogledu posnetka.

Razmerje strelov 31:31
Podobno je bilo v zadnji tretjini. Domači so si prizadevali priti vsaj do gola priključka, toda vratar Patrick Killeen ni klonil. Pred koncem tekme so nato gostje potrdili zmago, ko se je plošček po strelu Andreasa Lutza od enega izmed domačih igralcev odbil v mrežo Clarka Saundersa za končnih 0:4. Razmerje strelov je bilo 31:31.

Tretja tekma bo v ponedeljek.

ALPSKA LIGA

POLFINALE

Drugi tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - RITTEN 1:1
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Spinelli 9., Tudin 14., Cole 33., Lutz 55.

PUSTERTAL - ASIAGO 0:2
* 3:4 (1:1, 1:2, 1:0)
* - v podaljšku

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Preostali termini tekem so 26., 28. in 31. marec. Finale se bo začel 2. aprila.

Ritten vrnil udarec železarjem