Dominique Heinrich je zrežiral preobrat v drugi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Dominique Heinrich je zrežiral preobrat v drugi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji so začeli odločno in povedli v 7. minuti, ko je po strelu Kennyja Magowana plošček ušel Gračnarju med nogama, Dustin Sylvester pa ga je potisnil v mrežo. V 14. minuiti je Peter MacArthur z natančnim strelom pod prečko povišal na 2:0. Gostje so znižali tri minute zatrem, ko je po strelu Johna Hughesa palico podstavil Brett Sterling, plošček pa je spremenil smer in končal v mreži.
Matt Watkins je v 22. minuti povišal na 2:1 in 7.000 gledalcev v dvorani Alberta Schultza si ni mislilo, da bo nadaljevanje druge tretjine šlo popolnoma po željah rdečih bikov. Junak končnice Dominique Heinrich in Sterling sta izid poravnala. Capitalsi so imeli pet minut prednost igralca več, ko je bil zaradi grobega naleta izključen Andreas Kristler, a niso zadeli. Kazen je prišla hitro. Ryan Duncan je po protinapadu v 34. minuti zadel za prvo vodstvo Salzburžanov, tri minute zatem je sijajni Heinrich zadel še za modre črte ob "power playu" za 3:5.
Jonathan Ferland je v 54. minuti znižal ob prednosti dveh igralcev več, Dunaj je nato pritiskal, Kris Foucault je dve minuti pred koncem zadel vratnico. Gostje so spretno zadržali prednost do zadnjega piska sirene.
Salzburžani vodijo z 2:0 v zmagah in bodo gostili tretjo tekmo v nedeljo ob 17.45.

Finale, druga tekma:
DUNAJ - SALZBURG 0:2
4:5 (2:1, 1:4, 1:0)
7.000; Sylvester 7., MacArthur 14., Watkins 22., Ferland 54.; Sterling 18., 28., Heinrich 23., 36., Duncan 34.

Tretja tekma, nedelja ob 17.45:
SALZBURG - DUNAJ

Četrta tekma, torek ob 19.30:
DUNAJ - SALZBURG

Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na štiri zmage.