Fabian Scholz (številka 44) se je z Linzem veselil zmage v Ligi Ebel leta 2012. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fabian Scholz (številka 44) se je z Linzem veselil zmage v Ligi Ebel leta 2012. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Največ izkušenj v Ligi Ebel ima 25-letni Scholz. V Zell am Seeju rojeni branilec, ki zna igrati tudi na mestu napadalca, bi lahko postal prvi Avstrijec v zgodovini, ki bi zaigral za slovensko moštvo.

V Ligi Ebel je odigral 246 tekem in dosegel 14 zadetkov in prav toliko podaj. S Salzburgom je postal mladinski državni prvak. Člansko kariero je začel pri celovškem KAC-u, nato pa je štiri sezone prebil pri Linzu. S Črnimi krili se je v sezoni 2011/12 veselil lovorike v Ligi Ebel. Lani je eno tekmo odigral za Gradec, nato pa so prednost pred njim dobili tujci, preostanek sezone pa je igral za Feldkirch v Ligi INL.

23-letni Marinšek se v domovino vrača po uspešno zaključenem šolanju na univerzi v Norwichu, kjer je diplomiral iz poslovnih ved. V mlajših selekcijah je igral za Olimpijo, Alfo in Maribor, v zadnji sezoni pred odhodom pa se je vrnil k zmajčkom, s katerimi je osvojil naslov mladinskega državnega prvaka in podprvaka članske Slohokej lige.

22-letni Američan Harlow v Evropo prav tako prihaja po končani univerzitetni karieri. Zadnja štiri leta je bil član moštva na Brown University. Ob koncu lanske sezone je debitiral tudi med profesionalci. V Ligi ECHL je za Elmiro Jackals odigral 12 tekem, dosegel je gol in tri podaje.

25-letni Snoj je glavnino kariere prebil pri matični Slaviji. Enkrat je nastopil tudi za prvo moštvo zmajev v Ligi Ebel. V sezoni 2013/14 se je preizkusil v tujini. V najmočnejši francoski ligi je oblekel dres ekipe Villard-de-Lans. Lansko sezono je bil prvi strelec Slavije v Ligi INL. Na 32 odigranih tekmah je dosegel 42 točk (16 golov in 26 podaj). Drugo leto zapored je dobil tudi priložnost zaigrati v slovenski članski izbrani vrsti na pripravljalnih turnirjih.

Naslednji teden bodo trenirali na Jesenicah
Vsi štirje novinci bodo prisotni v ponedeljek, ko bodo zeleno-beli začeli priprave. Vsak večer bodo trenirali v Podmežakli, saj v Tivoliju naslednji teden še ne bo pripravljena ledena ploskev.