Miika Wiikman bo v vratih Olimpije tudi v državnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Miika Wiikman bo v vratih Olimpije tudi v državnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Ligo Ebel so zmaji končali že 3. marca v Gradcu, nato pa so dobili deset dni odmora, a od takrat treningi potekajo v zelo okrnjeni zasedbi. Fabian Dahlem se je vrnil iz Nemčije, na voljo je imel 15 igralcev. Med tujimi hokejisti je bil le vratar Miika Wiikman.

Igralci so opravili sestanek z direktorjem Matjažem Sekljem in predsednikom Markom Popovičem, manjkal je le najboljši strelec Hunter Bishop, ki je že v Nemčiji, kjer bi se rad dokazal na preizkusu. Na mizi ima tudi ponudbo Dornbirna in zelo verjetno ne bo več odigral nobene tekme za Olimpijo. V končnici DP-ja bo od tujcev poleg Wiikmana igral le Tom Zanoški.

S Celjem čaka Ljubljančane polfinale na dve zmagi, nato pa bo na sporedu finale, ki naj bi se začel 9. aprila. Morda bo na sporedu tudi pozneje, saj so železarji na lepi poti v finale Lige INL (na tri zmage, prva tekma 4. aprila, morebitna peta pa 12. aprila). Feldkirch so v soboto odpravili kar s 4:0, druga tekma pa bo v torek. Jeseničanom motiva zagotovo ne bo manjkalo, medtem ko je veliko vprašanje, kako bo z zeleno-belimi.

Državno prvenstvo, polfinale, petek ob 17.30:
TELEMACH OLIMPIJA - CELJE

Druga tekma bo v ponedeljek, 30. marca, morebitna tretja tekma pa v petek, 3. aprila.




Že odigrano:
SIJ ACRONI JESENICE - TRIGLAV KRANJ
10:2 (3:1, 1:0, 6:1)

Triglav Kranj - SIJ ACRONI JESENICE
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)