Mitja Šivic je postal trener Jesenic lani poleti. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Šivic je postal trener Jesenic lani poleti. Foto: www.alesfevzer.com

"Mitja je v zadnji sezoni s svojim delom postavil trdne temelje za prihodnost. Fantje so pod njegovim vodstvom pokazali napredek, med njimi in trenerjem se vidi medsebojno zaupanje," so sporočili z Jesenic.

S tem, da ostaja na trenerski klopi, je zadovoljen tudi Šivic. Pojasnil je, da je bilo nekaj zanimanja zanj tudi iz tujine, z njim pa je nekajkrat navezala stike tudi Olimpija: "Tukaj res uživam. V veselje mi je delati s skupino tako dobrih fantov, osebnostno in igralsko. V obeh vrlinah so izjemno napredovali. Večjih težav z njimi nisem imel. Ko je bilo treba, so stopili v večje čevlje. Tukaj ostajam, ker bi rad z njimi dokončal zgodbo, poleg tega se mi zdi, da se klub podaja v pravo smer. Okrepili smo se v pisarnah, vse skupaj ima zdaj rep in glavo."

Šivic je igralsko kariero sklenil v Lyonu leta 2016, ko je med sezono prevzel tudi mesto glavnega trenerja. Po štirih sezonah na klopi francoskega prvoligaša se je lani poleti vrnil v Slovenijo in postal trener Jesenic.

"Končnica bi bila zrelostni test. Škoda."
Letošnja Alpska liga je bila 11. marca še pred začetkom četrtfinala odpovedana (železarji bi se morali pomeriti z Asiagom), dan pozneje so odpovedali tudi finale državnega prvenstva. Jeseničani so imeli uspešno sezono, saj so v rednem delu Alpske lige zasedli tretje mesto, vrhunec je bilo enajst zaporednih zmag na začetku leta.

"Ves čas sem poudarjal, da je fantom treba prepustiti čas in potem se bodo stvari postavile na svoje mesto. Vsekakor smo bili vsaj med najboljšima dvema ekipama v drugem delu tekmovanja, če že ne najboljša. Končnica bi bila zrelostni test za fante, saj bi prvič v njej igrali kot nosilci ekipe. Škoda, da se je zgodilo, kar se je," je v pogovoru za klubsko spletno stran povedal Šivic.

"Naslednjih od sedem do osem tednov bo ključnih"
"V finalu DP-ja bi bila v vlogi favorita verjetno Olimpija, čeprav smo na štirih medsebojnih tekmah v Alpski ligi osvojili več točk kot Ljubljančani. Vendar sem prepričan, da bi nazadnje mi postali državni prvaki, saj nam Ljubljančani glede značaja niso segli niti do gležnjev,"
je še dodal.

Kako poteka delo v obdobju koronavirusa? "Že deset dni za tem, ko se je sezona končala, smo začeli kar pridno trenirati. Fantje so dobili svoje programe. Razvrščeni so v različne skupine, vsaka ima svoj program dela. Naslednjih od sedem do osem tednov bo ključnih. Upam, da bo tega obdobja čim prej konec, da se bomo lahko srečali v živo. V načrtu je, da bi do začetka julija skupaj trenirali po trikrat na teden."

Rodman: Dokazal je, da je pravi trener za našo mlado ekipo
Konec januarja je športni direktor Jesenic postal Marcel Rodman: "Ni dvoma, da je Mitja Šivic najboljša možnost za mesto glavnega trenerja. Dokazal je, da je pravi trener za našo mlado ekipo in izjemno primeren za to okolje. Zanj je zelo pomembna komunikacija, njegov odnos do igralcev je precej pedagoški. Zna vzpostaviti ekipni duh. Mislim, da je njegova pot edina primerna za dolgoročni uspeh."