Urban Sodja je izsilil tretjo tekmo, ki bo v četrtek v Podmežakli. Foto: HDD Jesenice
Urban Sodja je izsilil tretjo tekmo, ki bo v četrtek v Podmežakli. Foto: HDD Jesenice
Aleš Mušič
Kapetan Aleš Mušič je v Zalogu zadel dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani izsilili odločilno tekmo polfinala

Odločilna tekma bo v četrtek ob 21.30 na Jesenicah.

Državni prvaki so se znašli v težkem položaju. V tednu, ko so se ekspresno poslovili od Lige INL po treh porazih v polfinalu proti Lustenauu (2:6, 1:5 in 1:2), so izgubili tudi prvo polfinalno tekmo v Podmežakli prejšnji četrtek z 0:3. Motivirani Celjani so imeli priložnost, da se pred svojimi navijači prvič prebijejo v finale državnega prvenstva.
Ejup zadel plošček v zraku
Uvodno tretjino sta ekipi odigrali izjemno disciplinirano. Zelo vroče je bilo v zadnji minuti prve tretjine. Aljaž Ogrizek je zgrešil plošček pred vrati Žana Usa. Na drugi strani je Marjan Manfreda ustrelil mimo vrat. Železarji so nadaljevali akcijo, Sašo Rajsar je na desni strani dvignil plošček na drugo stran mimo vratarja Roka Stojanoviča, v zraku ga je zadel Damir Ejup in iz bližine šest sekund pred odmorom zadel za 0:1.

Kastelic izenačil ob "power playu"
Na začetku druge tretjine so izbranci Roka Rojška pritisnili. Ob prednosti dveh igralcev več je Tomo Hafner zadel vratnico. V nadaljevanju akcije je nekdanji jeseniški, zdaj pa celjski kapetan podal do Nejca Kastelica, ki je izenačil na 1:1 v 25. minuti. Gol je padel nekaj sekund po tem, ko se je iztekla prva jeseniška kazen.

Na začetku zadnje tretjine je Žan Jezovšek po samostojnem prodoru ustrelil mimo jeseniških vrat. Več priložnosti so imeli Celjani, izid pa se pred iztekom rednega dela ni spremenil.

Sodja hitro odločil podaljšek
Po minuti in 28 sekundah je podaljšek odločil Sodja. Strel Tadeja Čimžarja je Stojanovič odbil, na pravem mestu pa je bil Sodja, ki je tako podaljšal sezono Jeseničanov. Razmerje v strelih na vrata je bilo 41:29 v korist Celjanov.
Visoka zmaga Olimpije v Zalogu
Telemach Olimpija je gladko izločila Playboy Slavijo. Zmaji so v četrtek v Tivoliju zmagali s 3:0, vendar so se Založani takrat izkazali za trde in borbene tekmece. Tudi tokrat so zdržali do polovice tekme, potem pa so gostje vendarle potrdili premoč in v nekaj minutah odločili tekmo. Začel je Gal Koren v 27. minuti, nadaljeval Gregor Koblar, med 38. in 40. minuto pa so nato zeleno-beli zadeli še trikrat in odločili srečanje. V zadnji tretjini so do častnega zadetka v polfinalu proti vratarju Oliverju Royu prišli tudi Založani, strelec je bil Sebastjan Grošelj.
Prva finalna tekma bo naslednji ponedeljek v Tivoliju.

Polfinale, drugi tekmi:
ECE CELJE - SIJ ACRONI JESENICE 1:1
* 1:2 (0:1, 1:0, 0:0)
1.000; Kastelic 25.; Ejup 20., Sodja 62.
* - v podaljšku

Playboy Slavija - TELEMACH OLIMPIJA 0:2
1:8 (0:0, 0:5, 1:3)
Grošelj 48.; Koren 27., 60., Koblar 32., Mušič 38., 52., Kalan 39., Pešut 40., Tavželj 47.

Igrajo na dve zmagi. Tretja tekma bo v četrtek ob 21.30 na Jesenicah.

Finale na tri zmage se bo začel 28. marca.

Jeseničani izsilili odločilno tekmo polfinala