Navijači na tekmah slovenske reprezentance ustvarjajo izjemno vzdušje in si zaslužijo vsa priznanja. Foto: RTV SLO/T. G.
Navijači na tekmah slovenske reprezentance ustvarjajo izjemno vzdušje in si zaslužijo vsa priznanja. Foto: RTV SLO/T. G.

Soustvarjalci slovenske hokejske pravljice z letnikom 2007 so nekaj posebnega. Priborili so si dragocene vstopnice (na črnem trgu jih tako rekoč ni, ker jih prav vsak želi izkoristiti), nato so se opremili z dresi, majicami in šali, pred vhodom jih čaka še nekaj prerivanja, ki jim ne vzame dobre volje, saj spodbujajo rise prav vseh 60 minut igre.

Ob uspešnih igrah varovancev Teda Satorja seveda ni težko ohranjati izrednega vzdušja med srečanjem. Po zahvali in pozdravu igralcev se prešerno razpoložene množice napotijo proti domu ali nadaljnemu praznovanju naproti.

Toni Gruden

Pred tekmo se je treba dobro pripraviti in podpreti z jedačo in pijačo, nato sledi obvezen in natančen varnostni pregled, ki je zelo hvaležna tema pogovorov med neznanci. Foto: RTV SLO/T. G.
Najbolj ognjeviti pristaši risov se zbirajo na zahodni tribuni, kjer pa so deležni še posebej temeljitega pregleda in nadzora. Foto: RTV SLO/T. G.
Za vse tiste, ki so ostali brez dragocenih vstopnic in si na vsak način želijo v živo ogledati vsaj kanček dogajanja v Hali Tivoli, ostaja pot na Belvue in omenjeni pogled na vsaj polovico igrišča. Foto: RTV SLO/T. G.
Stara dvorana se med predstavljanjem risov trese pod pettisočglavo množico, še bolj pa zavalovi ob zadetkih Kopitarja in soigralcev. Uradno dvorana sprejme sicer le 4.300 gledalcev. Foto: RTV SLO/T. G.
Številni so si kupili celoten komplet vstopnic za slovenske tekme že pred časom in zdaj preživljajo sanjski navijaški teden, kar je dokaz da Slovenija potrebuje vrhunske športne predstave. Foto: RTV SLO/T. G.
Navijanje vodijo združeni slovenski navijači, ki so za prvenstvo v Ljubljani celo pozabili na večno hokejsko rivalstvo med Ljubljano in Jesenicami. Foto: RTV SLO/T. G.
Japonsko, kot največjo državo udeleženko turnirja, podpira skromno število navijčev, a so zato opaznejši v dresih s podobo vzhajajočega sonca. Foto: RTV SLO/T. G.
Madžarski navijači, ki se jih je zbralo okoli 500, po porazu s Slovenijo, iščejo tolažbo v uspehih na preostalih dveh tekmah z Veliko Britanijo in Japonsko, a verjamejo, da bodo tudi oni kmalu igrali med elito. Foto: RTV SLO/T. G.
Skupina 200 Britancev je stalna spremljevalka svojih hokejistov na svetovnih prvenstvih. Hokejska reprezentanca Velike Britanije je izjema med preostalimi moštvenimi športi, ki se običajno zbirajo pod zastavo Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske. Foto: RTV SLO/T. G.
Dodatno k vzdušju prispevajo tudi navijačice na stopnicah, ki so s svojimi koreografijami velik navdih za številne vesele gledalce, ki bi se jim najraje kar pridružili. Foto: RTV SLO/T. G.
Modra in bela napihljiva tolkala številne obiskovalce povsem prevzamejo in z njimi neprestano spodbujajo svoje ljubljence. No, kdaj pa kdaj se najde tudi kakšen nestrpen osebek. Foto: RTV SLO/T. G.
Proti koncu srečanja z Japonsko (7:1) so navijčai že začeli proslavljati uvrstitev Slovenije v elitno divizijo svetovnega hokeja. Foto: RTV SLO/T. G.
Slovenski reprezentanti vsi po vrsti zatrjujejo, da pred tako fantastičnim občinstvom ne morejo izgubiti in da je občinstvo resnično sedmi ris na ledu. Foto: RTV SLO/T. G.