Prvaki divizije I, skupine B bodo tudi v domovini hokeja lahko računali na zveste navijače. Foto: RTV SLO/T. G.
Prvaki divizije I, skupine B bodo tudi v domovini hokeja lahko računali na zveste navijače. Foto: RTV SLO/T. G.

Pet zmag in osvojitev turnirja v Ljubljani je bil cilj slovenske hokejske reprezentance pred začetkom svetovnega prvenstva divizije I, skupine B. Potem, ko so risi nanizali Romune z 10:1, Madžare s 4:1, Britance s 4:0, Japonce s 7:1 in na koncu strli še Litovce 4:2, so se igralci lahko predali slavju. Zlata odličja in vozovnice za Kanado so bili skozi ves teden trdno v rokah slovenskih fantov.

Nasvidenje v Kanadi 2008
Po koncu skakanju, pozdravljanju, objemanju kar ni bilo videti konca. Pred Slovenci so zdaj novi veliki izzivi, tako klubski kot reprezentančni, a za nekaj časa se risi lahko predajo počitku na novi lovoriki.

Toni Gruden

Prvič je bil na vrsti zaključek tekme z Litvo, kjer so zmagovalci na svojo čast še petič slišali Zdravljico. Foto: RTV SLO/T. G.
Sostanovalec Andrej Hočevar je takole naprej potisnil Anžeta Kopitarja, najboljšega igralca na turnirju v Ljubljani (gol in 13 podaj). Foto: RTV SLO/T. G.
Reprezentanti so se na vse mogoče načine zahvaljevali navijačem, ki pa so ostali prikrajšani za metanje dresov in druge opreme med občinstvo. Foto: RTV SLO/T. G.
Ozračje v Hali Tivoli je bilo skozi celotno prvenstvo izredno in ga risi nikakor niso mogli prehvaliti. Foto: RTV SLO/T. G:
Začetek slovesnosti ob koncu so zaznamovali Japonci in predvsem Madžari, ki so z vlakcem pritekli na led. Foto: RTV SLO/T. G.
Predstavnik IIHF-a Rus Aleksander Stolbin se je pri podeljevanju zlatih odličij najdlje razumljivo zadržal pri Anžetu Kopitarju. Foto: RTV SLO/T. G.
Vodstvo slovenske hokejske reprezentance je na koncu sijalo od zadovoljstva nad opravljeno nalogo. Zdaj je pred njim velik izziv: SP elite v Kanadi. Foto: RTV SLO/T. G:
Zaslužena zlata kolajna Teda Satorja, ki je uspešno prekrmaril skozi čeri in pasti slovenskega hokeja do velikega uspeha. Foto: RTV SLO/T. G.
Kapetan Marcel Rodman je nato prvi nagnil steklenico penine in zabava se je lahko začela. Foto: RTV SLO/T. G.
Prešerna volja je kar sijala z obrazov risov. Po zasluženo neprespani noči se bodo igralci raztepli na počitnice po vsem svetu. Foto: RTV SLO/T. G:
Končno poziranje generacije, ki je omogočila še peti nastop Slovenije med 16-člansko elito. Se vidimo v Quebecu maja prihodnje leto! Foto: RTV SLO/T. G.