Stožice prvič gostijo hokejsko tekmovanje. Foto: MMC RTV SLO
Stožice prvič gostijo hokejsko tekmovanje. Foto: MMC RTV SLO

Prva tretjina na obračunu med Avstrijci in Ukrajinci se je končala z 1:1. Zadela sta Manuel Geier in Oleg Timčenko. Na začetku druge tretjine so v slabih dveh minutah Avstrijci zadeli trikrat. Uspešni so bili Thomas Raffl, Johannes Kirisits in Daniel Welser. Vmes so Ukrajinci zamenjali vratarja. Namesto Igorja Karpenka je vstopil mladi Mihajlo Balaban, ki je takoj po vstopu prvič klonil.

V 30. minuti je Thomas Koch povišal že na 5:1, a se Ukrajinci niso predali. Do konca druge tretjine jim je uspelo prek Oleksandra Pobjedonosceva in Timčenka znižati na 5:3. Timčenko je v 58. minuti dosegel še tretji zadetek na tekmi. Nato je Ukrajina poskusila še brez vratarja, a je avstrijska obramba zdržala in vknjižila prve tri točke.

Madžari so upravičili naziv favoritov proti reprezentanci Japonske, med strelce se je vpisalo pet različnih strelcev (Balint Magosi, Andras Horvath, Ištvan Sofron, Csaba Kovacs in Arpad Mihaly). Za Japonce je edini zadetek dobri dve minuti pred iztekom srečanja dosegel Šinja Janadori.

Obvestilo policije
Za varnost na prireditvi bosta skrbela tako organizator kot policija. Policija bo glede na varnostno oceno prilagodila svoje aktivnosti v okolici dvorane in na prireditvenem prostoru. Aktivnosti bodo usmerjene v zagotavljanje varnosti tako za obiskovalce kot njihovo premoženje.


Med svetovnim prvenstvom se pričakuje tudi povečan promet v okolici športnega parka in pri uvozu udeležencev v garaže. Policija obiskovalce poziva, da za prihod do stadiona uporabijo javni prevoz in upoštevajo navodila varnostnikov, mestnih redarjev in policistov. Ob spremenjenem prometnem režimu je treba upoštevati tudi začasno postavljeno prometno signalizacijo.


Zaradi dodatnih varnostnih ukrepov organizatorja obiskovalce prosimo, da na stadion pridejo pravočasno, se ravnajo po navodilih rediteljske službe organizatorja in policije ter upoštevajo predpisan red v dvorani. Vnos nevarnih predmetov na prireditveni prostor ni dovoljen.

SP divizije I, skupina A:
1. KROG

JAPONSKA - MADŽARSKA
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Janadori 58.; Magosi 6., Horvath 10., Sofron 34., Pozsgai 40., Mihaly 56.

UKRAJINA - AVSTRIJA
4:5 (1:1, 2:4, 1:0)
Timčenko 14., 35., 48., Pobjedonoscev 33.; Geier 3., Raffl 21., Kirisits 22., Welser 23., Koch 30.
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Shields 7., Peacock 22.; Jeglič 4., D. Rodman 13., Razingar 57.