Hokejisti Olimpije se veselijo prestižne zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije se veselijo prestižne zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Vnuk: Zmaga na derbiju vlila motivacijo za naprej
Koren in Jezovšek zadela za zmago zmajev

V finalu se bodo Ljubljančani v nedeljo ob 20.00 srečali z Medveščakom, železarji pa bodo v tekmi za tretje mesto igrali z ekipo Karlovy Vary.

Koren zadel po protinapadu
Izbranci Jureta Vnuka so povedli v 14. minuti, ko je Miha Zajc ušel po levi strani, protinapad pa je učinkovito končal Gal Koren. V drugi tretjini sta mreži mirovali, Gorenjci pa niso izkoristili dveh prednosti igralca več.
Sijajna akcija Koblarja in Jezovška
Jeseničani so nato vse moči usmerili v napad in v 50. minuti naredili veliko napako v srednji tretjini, kar je znal kaznovati Žan Jezovšek po lepi podaji Gregorja Koblarja. Napadalec je zadel proti nekdanjim soigralcem. Minuto in 50 sekund pred koncem je vratar slovenskih prvakov Clarke Saunders zapustil vrata, Jeseničani so poskušali s šestimi igralci, vendar niso zadeli.
Za najboljšega igralca tekme je bil izbran sijajni vratar Us, ki je aprila 2016 blestel v vratih Jeseničanov v finalu državnega prvenstva.
"S tekmo sem bil zelo zadovoljen, razen morda z uvodnimi minutami, potem smo igrali disciplinirano in požrtvovalno. Takšno igro si želim tudi v prihodnje. Celo tekmo smo zdržali na zelo visokem nivoju, kar je dober temelj za naprej. Derbiji se zmagujejo, je pa res, da so to šele priprave. A ne glede na to, je to velika spodbuda za ekipo, da naredi še en korak naprej. Imamo še veliko rezerv. Zdaj smo zaključili prva dva sklopa priprav, do sezone nas čaka še en sklop. Veliko je še tehničnih stvari, s katerimi se še nismo ukvarjali. S kondicijsko pripravljenostjo pa sem zadovoljen," je povedal trener Vnuk.
Medveščak, ki bo tudi v letošnji sezoni igral v Ligi Ebel, je ugnal Karlovy Vary z 1:0, odločilni zadetek je v 29. minuti dosegel Jordan Samuels Thomas.

Vnuk: Zmaga na derbiju vlila motivacijo za naprej
Koren in Jezovšek zadela za zmago zmajev