Matt Duchene se je izkazal z golom in tremi podajami. Foto: Reuters
Matt Duchene se je izkazal z golom in tremi podajami. Foto: Reuters

Potem ko so odlično začele prvo tekmo, a nato zapravile vodstvo s 3:0, so se na drugem dvoboju na domačem ledu Strele hitro znašle v zaostanku. Minuto in pol po začetku druge tretjine so gostje vodili že s 3:0. Matt Duchene je podal Camu Atkinsonu in Zachu Werenskemu, ki je z izjemno natančnim strelom zadel z modre črte ob igralcu več, nato pa je še sam zatresel mrežo Tampe.

"Res mi je všeč, kako igramo. Vse boljši in boljši smo v določenih situacijah. Tako moramo tudi nadaljevati in se ves čas izboljševati. Bolje smo igrali kot na prvi tekmi in na naslednji bomo morali biti boljši, kot smo bili zdaj," je po tekmi povedal trener Columbusa John Tortorella. Mihail Sergačev je, ko je bilo do konca še natanko 15 minut, vlil Tampi nekaj upanja, toda sedem minut pozneje je bilo že 5:1. Zadela sta še Riley Nash in po izjemni kombinaciji Oliverja Bjorkstranda ter Duchena še Artemi Panarin.

Islanders in Blues tudi vodijo z 2:0

New York Islanders so tudi že opravili polovico naloge v prvem krogu. Na drugi tekmi so s 3:1 premagali Pittsburgh. Pingvini so sicer povedli, a je hitro sledilo izenačenje. 12 minut pred koncem je Jordan Eberle prejel podajo Mathewa Barzala, ploščico lepo spravil mimo Justina Schultza in jo nato z bekhendom pospravil pod prečko. Zmago domače zasedbe je štiri minute pozneje potrdil Josh Bailey, ki je ob igralcu več na ledu zadel po odbiti ploščici po strelu Andersa Leeja.

Drugo zmago so na gostujočem ledu vknjižili tudi St. Louis Blues, ki so tokrat s 4:3 odpravili Winnipeg. Gostje so povedli v šesti minuti prek Oskarja Sundqvista, ki je bil uspešen v protinapadu, ko sta imeli obe ekipi na ledu po štiri hokejiste. To je bil njegov prvi gol v karieri v končnici NHL-a. 25-letni Šved je nato zadel še za vodstvo s 3:2. Odločitev je padla v četrti minuti zadnje tretjine. Akcijo je začel vratar Jordan Binnington, ki je podal Coltonu Parayku. Takoj je zaposlil drugega branilca Jaya Bouwmeesterja, ta pa je poslal natančno podajo proti Ryanu O'Reillyju, ki je s strelom iz zapestja z desne strani premagal Connorja Hellebuycka.

San Jose se je po 0:3 vrnil, a vseeno izgubil

Vegas je z zmago s 5:3 v San Joseju izenačil izid v seriji na 1:1. Gostje so potrebovali le dobrih šest minut, da so povedli s 3:0. Že po 58 sekundah se je domača mreža zatresla po zaslugi Codyja Eakina, Colin Miller pa je na 2:0 povišal ob igralcu manj na ledu. Ko se je med strelce vpisal še Max Pacioretty, je mesto v domačih vratih Martin Jones, ki je ubranil le štiri strele, moral prepustiti Aaronu Dellu. Še v prvi tretjini je sledil silovit odgovor, ko so v le 129 sekundah morski psi izenačili. San Jose je postal prva ekipa v zgodovini, ki je v tekmi končnice še v prvi tretjini izenačila, potem ko je zaostajal s 3.0. Toda vseeno so se zmage veselili gostje. Mark Stone in William Karlsson sta še zadela, v vratih pa je bil odlični Marc-Andre Fleury, ki je zbral 34 obramb.

Vzhod, 1. krog:
TAMPA BAY - COLUMBUS 0:2
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Sergačev 45.; Atkinson 6., Werenski 12., Duchene 22., Nash 50., Panarin 53.
Obrambe: Vasilevski 22; Bobrovski 23.

NY ISLANDERS - PITTSBURGH 2:0
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Beauvillier 34., Eberle 48., Bailey 52.; Gudbranson 31.
Obrambe: Lehner 32; Murray 31.

Sobota:
WASHINGTON - CAROLINA 1:0
BOSTON - TORONTO 0:1

Zahod, 1. krog:
WINNIPEG - ST. LOUIS 0:2
3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Wheeler 13., Laine 23., Scheifele 39.; Sundqvist 6., 30., Maroon 27., O'Reilly 44.
Obrambe: Hellebuyck 28; Binnington 26.

SAN JOSE - VEGAS 1:1
3:5 (3:3, 0:1, 0:1)
Couture 17., Hertl 18., Thornton 20.; Eakin 1., Miller 5., Pacioretty 7., Stone 22., Karlsson 48.
Obrambe: Dell 14, Jones 4; Fleury 34.

Sobota:
NASHVILLE - DALLAS 0:1
CALGARY - COLORADO

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.