Anže Terlikar je štirikrat zatresel mrežo Bleda. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Terlikar je štirikrat zatresel mrežo Bleda. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko je bilo v preteklih dveh sezonah tekmovanje za pokalno lovoriko razpotegnjeno čez več tednov, je želja tokratnega podaljšanega hokejskega konca tedna povečati atraktivnost tekmovanja, saj bodo imeli ljubitelji hokeja v štirih tekmovalnih dneh na enem mestu možnost videti vse slovenske članske ekipe.

Uvodno tekmo so bolje začeli blejski hokejisti, že v 3. minuti je zadel Nejc Mašič. V 14. minuti je Blaž Škrjanec izenačil ob prednosti igralca več.

Drugi del srečanja je ponudil kar pet zadetkov. Prvi so bili uspešni hokejisti Triglava, a so Blejci hitro izenačili. Razigral se je Anže Terlikar, ki je v drugi tretjini zadel dvakrat, 48 sekund pred piskom sirene celo z igralcem manj za 4:3.

V zadnji tretjini je Terlikar zadel še dvakrat, končni izid pa je postavil Miha Vilfan 63 sekund pred koncem.

Celjani izločili Slavijo
Na večerni tekmi so Celjani premagali Playboy Slavijo s 5:3. Srečanje sta si ogledala tudi novi in nekdanji selektor slovenskih risov Kari Savolainen in Nik Zupančič. Na začetku druge tretjine sta zadela Nik Grahut in Rok Leber. Dva hitra zadetka sta domačim hokejistom dala zagon in nadaljevali so v podobnem slogu, po pol ure igre je Žiga Grahut povišal na 3:0.

Gostje se niso predali, saj so v nadaljevanju strnili vrste in izkoristili eno izmed več priložnosti z igralcem več na ledu v tej tretjini, ter znižali zaostanek na 3:1 prek Andraža Čampe. Hokejisti Slavije so ob prednosti igralca več izkoristili sodniški met pred golom Celja in Matic Snoj je plošček bliskovito pospravil v mrežo. Odločitev je padla na začetku zadnje tretije, ko je Aljaž Ogrizek zadel z igralcem več. Celjani se bodo v soboto pomerili z zmagovalcem jeseniškega obračuna.

Četrtfinale:
TRIGLAV - MK BLED
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
50; Škrjanec 14., Terlikar 25., 40., 49., 58., Ahačič 39., Vilfan 59.; Mašič 3., Burazin 29., Pazlar 35.

ECE CELJE - PLAYBOY SLAVIJA
5:3 (0:0, 3:2, 2:1)
200; N. Grahut 21., Leber 24., Ž. Grahut 31., Ogrizek 44., Kolar 51.; Čampa 34., M. Snoj 40., Bohinc 57.

Petek ob 16.30:
MARIBOR - SŽ OLIMPIJA (III)

Ob 20.00:

SIJ ACRONI JESENICE - JESENICE ml. (IV)


Polfinale, sobota ob 16.30:
TRIGLAV - III
Ob 20.00:
ECE CELJE - IV


Finale bo v nedeljo ob 18.00.