Ken Ograjenšek je potrdil zmago risov v 51. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Ken Ograjenšek je potrdil zmago risov v 51. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so na polovici pripravljalnih tekem pred SP-jem še neporaženi. Prejšnji teden so Avstrijo v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Selektor Edo Terglav je pred potjo na Poljsko naredil prvi rez v ekipi in skrajšal seznam igralcev, ki kandidirajo za nastop v Bolzanu. Žiga Urukalo, Jaka Sodja in Martin Bohinc so prvi odpadli.

V Bytomu je branil Gašper Krošelj, Slovenci pa so imeli večji del tekme rahlo pobudo. A proti tekmecem, ki jih čez tri tedne čaka nastop na SP-ju elitne skupine na Češkem, te premoči niso izkoristili, saj je David Zabolotny ustavil vse njihove poskuse. Poljaki so bili nevarni tudi ob treh številnih prednosti v prvi in drugi tretjini, vendar je tudi Krošelj svoje delo opravljal brezhibno.

Odločitev je padla na začetku zadnje tretjine. Takrat so imeli na ledu igralca manj gostitelji, kar je v 42. minuti izkoristil Rok Tičar za vodilni zadetek. Na 2:0 je nato povišal Ken Ograjenšek deset minut pred koncem.

Terglav zadovoljen predvsem z igro v obrambi
"Tekma je bila zelo težka, sploh v prvi in drugi tretjini. Nisem bil najbolj zadovoljen z našo igro, a če nismo prejeli zadetka, pomeni, da smo vseeno nekaj naredili prav," je po tekmi povedal Jan Drozg.

"Začetek tekme je bil zelo dober, v drugi tretjini je bilo malo preveč nervoze, delali smo preveč prekrškov. V tretji pa smo bili organizirani, kot bi morali biti, veliko več smo imeli plošček, tekmo je odločil 'power play'. Dobra zmaga v gosteh in dobra igra v obrambi," je ocenil selektor Terglav.

Do SP-ja, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence zdaj čakajo še tri testne tekme, vse v gosteh. Naslednja že v petek, 19. aprila spet v Bytomu, 24. in 25. aprila pa še dve proti Franciji.

Drozg zadovoljen s predstavo na Poljskem

Bytom:
POLJSKA – SLOVENIJA
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Tičar 42., Ograjenšek 51.

Petek ob 18.00 (Bytom):
POLJSKA – SLOVENIJA