Miha Zajc in soigralci bodo morali prikazati precej boljšo igro v polfinalu in finalu, če želijo osvojiti pokalno lovoriko, ki se jim je lani izmaknila. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc in soigralci bodo morali prikazati precej boljšo igro v polfinalu in finalu, če želijo osvojiti pokalno lovoriko, ki se jim je lani izmaknila. Foto: www.alesfevzer.com

Tomaž Trelc, ki je bil med letoma 2013 in 2016 rezervni vratar Olimpije, je imel sanjski večer. 25-letnik, ki je imel v zadnjih letih precej težav s poškodbami, je navdušil z 69 obrambami. Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 75:15.

Ljubljančani imajo kar nekaj poškodovanih igralcev. Branilec Sebastian Piche ter napadalca Nik Simšič in Luka Kalan zagotovo ne bodo igrali na pokalnem turnirju. Že dalj časa je odsoten Anže Ropret, ki je poškodbo ramena staknil na četrti tekmi finala državnega prvenstva 7. maja na Jesenicah.

Kranjčani presegli vsa pričakovanja
Pristop zmajev je bil zelo slab. Priprave so bile res naporne, a to je slab izgovor. Triglav je opravil šele deset skupnih treningov na ledu. Kranjčani so lani osvojili Mednarodno hokejsko ligo in tudi letos imajo zelo dobro ekipo za to raven tekmovanja. Vsekakor je Triglav tretja ekipa v Sloveniji. Trener Gorazd Drinovec je bil po tekmi zelo zadovoljen, saj verjetno še sam ni pričakoval tako dobrega odpora svojih izbrancev.

Jelar dvakrat poskrbel za vodstvo Triglava
Zmaji so v uvodnih minutah pritisnili, a tudi iz najugodnejših položajev jim ni uspelo ukaniti Trelca. V 9. minuti je Triglav iz prve resne akcije povedel. Žan Zupan je po protinapadu z desne strani podal pred vrata, kjer je Jure Jelar spretno ukanil Žana Usa. Dve minuti zatem je iz bližine izenačil Jaka Šturm, podal je Mark Čepon.

Tudi disciplina v igri ni bila odlika Olimpije. Žan Jezovšek je moral na kazensko klop zaradi udarca s palico ob ogradi. Trener Mitja Šivic je lahko le odkimal z glavo. Kranjčani so bili precej učinkovitejši. Minuto pred koncem prve tretjine je Mihajlo Manojlović streljal z modre črte, razigrani Jelar pa je podstavil palico in še drugič matiral Usa.

Zmaji so se zbrali šele po pol ure igre
Po pol ure je Triglav vodil z 2:1, semafor pa se ni pokvaril, kazal je pravilen izid. Obetavni Gaber Podrekar, ki je poleti z Bleda prišel v Kranj, je moral nato na kazensko klop zaradi igranja z visoko palico. Blaž Tomaževič je ob prednosti igralca več izenačil na 2:2. V 33. minuti je Tadej Čimžar poskrbel za prvo vodstvo Olimpije. Kranjčani so se pritoževali, saj je Žiga Pance oviral Trelca v vratarjevem prostoru. Zadetek je obveljal.

Na začetku zadnje tretjine sta Miha Zajc in Guillaume Leclerc poskrbela za vodstvo Olimpije s 5:2. Triglav se ni predal, Miha Morel je z izjemnim bekhendom v 59. minuti znižal na 5:3. Končni izid je postavil Jezovšek šest sekund pred koncem, Trelcu je plošček ušel med nogama. Edina napaka najboljšega igralca tekme v današnjem večeru.

Mladi Jeseničani s tremi tujimi okrepitvami izločili Celje
V petek ob 20.00 se bo SŽ Olimpija pomerila z mladimi Jeseničani, ki so s 6:0 odpravili Celjane. Trener Gaber Glavič je iz Kaunasa pripeljal tri okrepitve. Eduard Čekmarjov je dosegel prvi zadetek na tekmi. Natančen je bil tudi Anton Šarpanskih. Tretja okrepitev je finski branilec Eetu Moksunen.


Četrtfinale:
True Celje - HIDRIA JESENICE
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Čekmarjov 10., Kumanović 22., Šarpanskih 35., Lesničar 42., Dobravec 44., Podrekar 44.

SŽ OLIMPIJA - Triglav Kranj
6:3 (1:2, 2:0, 3:1)
Šturm 11., Tomaževič 32., Čimžar 33., Zajc 43., Leclerc 48., Jezovšek 60.; Jelar 9., 19., Morel 59.


Odigrano v sredo:
SLAVIJA JUNIOR - Maribor
8:1 (2:0, 3:0, 3:1)

SIJ ACRONI JESENICE - MK Bled
16:1 (3:0, 8:0, 5:1)

Polfinale, petek ob 16.30:
SLAVIJA JUNIOR - SIJ ACRONI JESENICE
Ob 20.00:
HIDRIA JESENICE - SŽ OLIMPIJA

Finale bo v soboto.