Hokejisti SŽ-ja Olimpije so v pretekli sezoni osvojili državni in pokalni naslov, V Ligi IceHL pa so se uvrstili v četrtfinale, kjer pa je bil s 4:3 v zmagah boljši Beljak. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ-ja Olimpije so v pretekli sezoni osvojili državni in pokalni naslov, V Ligi IceHL pa so se uvrstili v četrtfinale, kjer pa je bil s 4:3 v zmagah boljši Beljak. Foto: www.alesfevzer.com

SŽ Olimpija bo tekmovala v skupini B, njeni nasprotniki pa bodo finski TPS Turku, nemški Wolfsburg in švicarski Zug. Skupinski del Lige prvakov se bo začel septembra, Ljubljančane pa čaka šest tekem, po tri doma in v gosteh.

Turku izgubil finalno serije finskega prvenstva
TPS Turku je igral v finalu finskega prvenstva, s 4:1 v zmagah je bila boljša Tappara. Wolfsburg je v močni Ligi DEL izpadel v polfinalu. München je bil boljši s 3:0 v zmagah (5:1, 3:2 in 2:0).

Zug švicarski prvak po zaostanku z 0:3 v zmagah
Zug je uprizoril izjemno vrnitev v finalu švicarskega prvenstva. Proti Zürichu je zaostajal že z 0:3 v zmagah (2:3, 1:2, 1:2), potem pa je dobil preostale štiri tekme (4:1, 4:1, 2:0 in 3:1).

Priložnost za nastop so ljubljanski hokejisti dobili na začetku meseca, ko je Donbas Doneck zaradi vojne v Ukrajini izstopil iz tekmovanja, vodstvo lige pa je posebno vabilo dodelilo ljubljanskemu klubu.

Sistem tekmovanja predvideva preboj po dveh najboljših iz vsake skupine v izločilni del, kjer bo tako igralo 16 ekip. Izločilni boji se bodo začeli sredi novembra, prvak pa bo znan 18. februarja.

V žrebu so bila moštva razdeljena v štiri kakovostne bobne, v najmočnejšem so bili predstavniki držav ustanoviteljic lige in lanski prvak Rögle Ängelholm, SŽ Olimpija je kot povabljena ekipa pristala v četrtem bobnu.

Narediti vse, da bo koža drago prodana
”Nastopanje v Ligi prvakov je zgodovinskega pomena za naš klub, Ljubljano in ves slovenski hokej. Ponosen sem na pot, ki smo jo prehodili v zadnjih letih in verjamem, da se bomo dostojno kosali z evropskimi hokejskimi velikani. To je velika spodbuda za nadaljnje korake, razvoj kluba in prepričan sem, da bo tudi magnet za slovenske hokejske navdušence," je dejal Miha Butara, predsednik Olimpije.

Miha Zajc bo tudi v naslednji sezoni igral za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc bo tudi v naslednji sezoni igral za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com

Glavni trener Mitja Šivic je dodal: ”Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo odlični nasprotniki, dejstvo je, da so vse ekipe zelo kakovostne. Veselimo se, da prihajajo tako velike ekipe v Halo Tivoli in nestrpno pričakujemo začetek tekmovanja, ki zagotovo ne bo lahek. To, da v Slovenijo prihaja Liga prvakov, je pika na i vsemu dobremu delu, ki ga je klub opravil v preteklih letih. Naredili bomo vse, da bomo svojo kožo drago prodali.”

Zajc ostaja v Tivoliju
Napadalec Miha Zajc se je dogovoril za podaljšanje pogodbe. ”Vsi že nestrpno pričakujemo prve tekme v CHL, to je res velika in zgodovinska priložnost za nas vse. Za nas igralce to pomeni veliko spodbudo, da bomo čez poletje delali še bolj trdo. Želje in motivacije nam ne manjka. To je res velik dogodek za ljubljanski in slovenski hokej, zato vse navijače in ljubitelje hokeja lepo vabimo na tekme CHL v Halo Tivoli.”

To bo za Zajca četrta sezona v Ligi IceHL, v katerem je odigral 136 tekem. Preteklo sezono je na 35 tekmah dosegel 18 točk in dosegel pet golov.

Šivic: Veselimo se, da prihajajo tako velike ekipe v Tivoli

Liga prvakov 2022/23, skupinski del:

Skupina A:
Aalborg Pirates
Sparta Praga
Jukurit Mikkeli
Lulea

Skupina B:
SŽ Olimpija
TPS Turku
Grizzlys Wolfsburg
Zug

Skupina C:
Slovan Bratislava
Raperval Jona Lakers
Red Bull München
Tappara Tampere

Skupina D:
GKS Katovice
Fehervar
Lions Zürich
Rögle Angelholm

Skupina E:
Stavanger Oilers
Ilves Tampere
Fribourg Gotteron
Reb Bull Salzburg

Skupina F:
Comarch Cracovia
Straubing Tigers
VSV Beljak
Färjestad Karlstad

Skupina G:
Grenoble
Frölunda Göteborg
Mountfield
Eisbären Berlin

Skupina H:
Belfast Giants
Davos
Skelleftea AIK
Ocelari Trinec