Anže Ulčar je bil pomočnik Mitje Šivica. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Ulčar je bil pomočnik Mitje Šivica. Foto: www.alesfevzer.com

42-letni Ulčar, sicer nekdanji vratar, je v zadnji sezoni poleg rednih službenih obveznosti v klubu opravljal tudi delo pomočnika trenerja članske ekipe, pri čemer je skrbel za vratarje. Kot hokejski trener je pred tem deloval v različnih klubih in slovenski reprezentanci. Profesionalno hokejsko kariero je začel na Bledu, jo nadaljeval pri Olimpiji, Medveščaku, Slaviji in Triglavu.

"V veliko čast mi je prevzeti direktorsko mesto HK-ja SŽ Olimpija, kjer nas čakajo številni izzivi. Zastavili smo si visoke cilje v smeri razvoja naše hokejske akademije in vzgoje mladih hokejistov, nadaljevati želimo rezultatski in kakovosten napredek članske ekipe. Predvsem pa si želimo klub kot organizacijo popeljati še korak ali dva višje, dvigati raven organizacijske kulture in biti vzor dolgoročne stabilnosti v slovenskem hokejskem prostoru," je dejal Ulčar.

"Prepričan sem, da bo novi direktor s svojimi poslovno-marketinškimi izkušnjami in znanjem ter bogatimi hokejskimi izkušnjami klub popeljal korak naprej, tako pri članski ekipi v Ligi ICEHL in razvoju hokejske akademije kot pri zagotavljanju dolgoročne finančne stabilnosti in prepoznavnosti našega kluba," pa je ob tem dejal Miha Butara, predsednik državnih prvakov in slovenskih predstavnikov v najvišjem razredu regionalnega tekmovanja, Ligi IceHL.