Predsednik Damir Gojanović je poskrbel za nov mejnik v Zagrebu. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik Damir Gojanović je poskrbel za nov mejnik v Zagrebu. Foto: MMC RTV SLO


Predsednik Damir Gojanović mora vodstvu lige sporočiti, kakšen bo proračun kluba v sezoni 2013/14. Samo od pokroviteljev bodo Zagrebčani prejeli okoli 10 milijonov evrov.

Druga najmočnejša hokejska liga na svetu je bila ustanovljena leta 2008. V njej poleg osmih ruskih ekip nastopajo še moštva iz Latvije, Belorusije, Češke, Slovaške, Ukrajine in Kazahstana.

"Klubsko vodstvo mi je že zagotovilo, da bodo zagotovili proračun za naslednjo sezono v Ligi KHL. Enak znesek so nam zagotovili tudi pri Sumi iz Vladivostoka. Mislim, da bomo v sezoni 2013/14 v naši ligi imeli 28 klubov, ki bodo razdeljeni na štiri divizije po sedem klubov. Zagrebčani so nam predstavili seznam hokejistov, 15 igralcev iz Lige AHL je potrdilo, da želijo zaigrati v Medveščaku. To so Američani in Kanadčani hrvaških korenin, ki vsi igrajo na zelo visokem nivoju," je prejšnji teden povedal predsednik Lige KHL Aleksander Medvjedjev.

Kdo bo nadomestil Medveščak v Ligi Ebel, še ni znano. Največkrat se omenja slovaški Pieštany, s katerim se je vodstvo lige že sestalo.