Anže Kopitar je bil vesel slovenskega obiska in je z veseljem odgovarjal na številna vprašanja. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Anže Kopitar je bil vesel slovenskega obiska in je z veseljem odgovarjal na številna vprašanja. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Los Angeles Kings
Mladi Hrušičan se je neverjetno dobro znašel pri Kraljih iz Los Angelesa. Foto: EPA

Ko smo gostovali v Minnesoti, je bil tak mraz, da sem komaj čakal, da odpotujemo nazaj v Kalifornijo.

Anže Kopitar v objemu Joa Thorntona.
Želel si je številke 73, dobil pa je enajstico. Foto: EPA

Serijo prispevkov o 19-letnem hokejistu začenjamo z intervjujem, v katerem boste izvedeli, kako se je slovenski hokejist prve dni znašel v ZDA. Na ledu je jasno, da bi bilo težko bolje. Toda kako mu je všeč mesto, podnebje, soigralci in sloviti Staples Center? Berite naprej!

S čim ste v dosedanjem bivanju v Los Angelesu imeli največ težav?
Do zdaj sploh nisem imel nikakršnih večjih težav. Vsi igralci so mi pomagali k čim hitrejši prilagoditvi življenju v tem ogromnem mestu.

Kako se znajdete v velemestu? Ste na začetku potrebovali kakšen zemljevid?
Zemljevid rabim še zdaj, GPS je vedno dobrodošel, se posebej v avtomobilu, da lahko najdem lokacije, na katere hočem iti. Mesto je res ogromno in brez njega ne bi šlo.

Kakšen je bil krst, kakšen sprejem v moštvo? Morate kot novinec opravljati kakšna nadležna opravila, pospravljanje golov, palic, naročanje jedače in pijače?
Krsta še nisem doživel. Sploh ne vem, če ga bom imel. V bistvu je neke vrste krst to, da bomo z novinci organizirali večerjo in peljali vse preostale igralce na pojedino, ki jo bodo tudi plačali.

Kateri dogodek v NHL-u se vam je doslej najbolj vtisnil v spomin?
Moj prvi zadetek na prvi tekmi, ki se ga bom vedno z veseljem spominjal.

Ali v mestu prevladujeta košarkarski ekipi, se to vidi tudi po odzivu gledalcev?
Prevladujejo Lakersi, ki imajo dvorano razprodano. Mi smo malo slabše začeli, ko pa bomo zmagovali tudi m i, mislim, da bo dvorana premajhna za vse tudi na tekmah Kraljev.

V Staples Centru je na dan tudi več tekem. Vas je prevzelo to, kako se lahko v nekaj urah hokejska dvorana spremeni v košarkarsko in nasprotno?
To je nekaj posebnega. Če lahko v štirih urah spremenijo dvorano iz hokejske v košarkarsko, je to res neverjetno. V Ljubljani smo videli, da tovrsten proces traja štiri dni, tukaj pa štiri ure.

Pri Kingsih imate številko 11. Kako ste jo dobili?
Številko so mi dodelili v klubu, če bi lahko izbiral sam, pa bi si izbral številko 73.

Pred naborom ste si želeli igrati za Columbus. "Ljubezen" še traja?
Ne! Mi je Los Angeles s svojim podnebjem tako všeč, da ga ne bi nikoli zamenjal. Ko smo gostovali v Minnesoti, je bil tak mraz, da sem komaj čakal, da odpotujemo spet v Kalifornijo.

V naslednjem prispevku, v ponedeljek, 20. novembra, boste izvedeli, da so se novinarji po uvodni Kopitarjevi tekmi postavili kar v vrsto za pogovor in da so Los Angeles Kingsi prodali že kar nekaj dresov s Kopitarjevim priimkom.

Grega Prebil

Ko smo gostovali v Minnesoti, je bil tak mraz, da sem komaj čakal, da odpotujemo nazaj v Kalifornijo.