Sidney Crosby je v Las Vegasu prejel kar tri nagrade: za najkoristnejšega igralca, za igralca z največ točkami in najbolj izstopajočega hokejista po izboru igralcev. Foto: Reuters
Sidney Crosby je v Las Vegasu prejel kar tri nagrade: za najkoristnejšega igralca, za igralca z največ točkami in najbolj izstopajočega hokejista po izboru igralcev. Foto: Reuters

Hokejist Bostona je od 137 glasov prejel kar 112 prvih mest. Drugo mesto je pripadlo Kopitarju (Los Angeles), tretje pa lanskemu dobitniku te nagrade Jonathanu Toewsu (Chicago).

Gaborik v LA-ju še sedem let
Slovaški hokejski napadalec Marian Gaborik je le 12 dni po zmagoslavju kraljev iz Los Angelesa v Stanleyjevem pokalu podpisal sedemletno pogodbo s kalifornijskim moštvom, kjer blesti tudi Slovenec Anže Kopitar. Gaborik je v končnici dosegel 14 golov in prispeval levji delež k drugemu zmagoslavju Los Angelesa v ligi NHL v zadnjih treh letih.


Crosby prepričljivo dobil nagrado MVP

Še drugič je nagrado za najkoristnejšega igralca prejel Sidney Crosby. Napadalec Pittsburgha je prejel 1.341 točk. Drugo mesto je zasedel Ryan Getzlaf (877), tretje pa Claude Giroux (435). V prvi deseterici je iz ekipe aktualnih prvakov Los Angelesa le Kopitar, ki je z 58 točkami zasedel osmo mesto.

Po sedmih letih spet uradno najboljši
Crosby je prvo nagrado prejel že pri 19 letih, nato je imel precej težav s poškodbami. V govoru se je zahvalil družini: "Cenim, da ste se žrtvovali zame in mi pomagali, da se vsak dan udejstvujem v tem športu. Hokej se sicer igra zaradi končne zmage. To je spet uspelo Los Angelesu, ki je osvojil Stanleyjev pokal, a lepo je dobiti tudi individualne nagrade."
Johnston na klopi Pingvinov
Mike Johnston je novi trener Pittsburgha. 57-letni Kanadčan bo na trenerskem mestu zamenja Dana Bylsmo, ki so ga odpustili junija. Pingvini so v letošnji končnici v polfinalu Vzhoda vodili proti New Rangersom že s 3:1, nato pa izgubili trikrat zapored in izpadli. Johnston je bil v preteklih šestih letih trener pri moštvu Portland Winterhawks, ki igra v kanadski mladinski ligi v Western Hockey League.

Nekatere preostale nagrade:
Najboljši vratar (Vezina): Tuukka Rask, Boston

Najboljši branilec (Norris): Duncan Keith, Chicago

Najboljši novinec (Calder): Nathan MacKinnon, Colorado

Najboljši trener (Jack Adams): Patrick Roy, Colorado