Dobri dve minuti pred iztekom 1. podaljška je po podaji Rusa Aleksandra Radulova udaril švedski branilec John Klingberg. Foto: Reuters
Dobri dve minuti pred iztekom 1. podaljška je po podaji Rusa Aleksandra Radulova udaril švedski branilec John Klingberg. Foto: Reuters

Tampa Bay je bila po rekordnih 62 zmagah rednega dela žrtev metle Columbusa. Prvi na Zahodu Calgary je po uvodni zmagi doživel štiri zaporedne poraze s strani Colorada. Prvi klub Centra Nashville je povedel v seriji z Dallasom z 2:1, a je zdaj prav tako sklenil NHL-končnico že v 1. krogu.

Po dobrih 17 minutah podaljška je občinstvo v Dallasu v ekstazo spravil branilec John Klinberg, ki je izkoristil podajo Aleksandra Radulova in z natančnim strelom le našel pot v mrežo za 2:1 in skupnih 4:2 v seriji tekmecev iz Centralne divizije. Plenilci so sicer povedli prek Austina Watsona, izenačil je Blake Comeau, nato pa sta blestela oba čuvaja mreže. Ben Bishop je ubranil 47 strelov Predsov, Pekka Rinne pa 49 strelov Starsov.

Švedski branilec je s prvim golom končnice popeljal Zvezde v 2. krog, kjer jih čaka merjenje moči s St. Louisom, ki je prav tako ugnal višje postavljeni Winnipeg.

Od štirih zmagovalcev divizij je pri življenju samo še Washington, ki pa bo po ponedeljkovem porazu v Raleighu zdaj reševal obrambo Stanleyjevega pokala na sedmi tekmi s Carolino.

V zadnji tretjini nasuli tri gole prvakom
V seriji Capitals Hurricanes so na prav vseh šestih tekmah slavili vsakokratni gostitelji, v ponedeljek Carolina s 5:2 za skupnih 3:3. Sicer je Washington v 1. tretjini dvakrat povedel, a je Carolina obakrat hitro izenačila. Odločitev je padla v zadnji tretjini, ko so zadeli center Jordan Staal, kapetan Justin Williams in v izpraznjen gol še branilec Dougie Hamilton.

"Vseskozi smo bili v podrejenem položaju, nikoli favoriti. A danes smo pokazali, da se ne predamo kar tako, tekmecem nismo pustili veliko časa in prostora. Ne bomo odnehali. Dobro pripravljeni bomo pričakali sedmo tekmo," je dejal branilec Brett Pesce, podajalec pri zadetku kapetana Williamsa v zadnji tretjini, po katerem so bili Capitalsi v izgubljenem položaju.

Sedma tekma bo v sredo v Washingtonu, zmagovalec pa se bo v drugem krogu končnice pomeril z lepo spočitimi New York Islanders. Če izpadejo še branilci naslova prvaka, se bo prvič v zgodovini Lige NHL zgodilo, da bodo že v 1. krogu končnice izpadli vsi štirje divizijski prvaki.


LIGA NHL - KONČNICA 2019


Vzhod, 1. krog

CAROLINA - WASHINGTON 3:3
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Foegele 11., Teravainen 22., Staal 44., Williams 52., Hamilton 57.; Connolly 6., Ovečkin 16.
Obrambe: Mrazek 23; Holtby 31.

Torek:
BOSTON - TORONTO 3:3

Že odigrano:
COLUMBUS - Tampa Bay 4:0

Pittsburgh - NY ISLANDERS 0:4


Zahod, 1. krog

DALLAS - Nashville 4:2
* 2:1 (0:1, 1:0, 0:0)
Comeau 26., Klingberg 78.; Watson 6.
Obrambe: Bishop 47; Rinne 49.

Torek:
SAN JOSE - VEGAS 3:3

Že odigrano:
ST. LOUIS - Winnipeg 4:2

Calgary - COLORADO 1:4


V oddebeljenem tisku izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.