Adis Alagić se želi dokazati v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Adis Alagić se želi dokazati v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Jeff Frazee
Vratar Jeff Frazee je na pripravljalnih tekmah dokazal, da je prava okrepitev. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Verlič
Miha Verlič in soigralci bodo v vlogi favorita v petek. Foto: www.alesfevzer.com
Za uvod Ebla v Tivoli prihaja Beljak
Olimpija še drugič ugnala Jeseničane

V lanski sezoni so Ljubljančani zbrali 25 točk v rednem delu. Le štirikrat v 44 krogih so zmagali po rednem delu (tri točke), petkrat so se veselili zmage po podaljšku ali kazenskih strelih (dve točki), trikrat pa so izgubili po podaljšku in kazenskih strelih (ena točka). Kar 32 srečanj so izgubili po rednem delu.

V drugem delu tekmovanja so premagali le Beljak (2:1 po kazenskih strelih). Izmed vseh ekip je prav Beljak najbolj zaželen gost v Tivoliju, v lanski sezoni je Olimpija doma osvojila šest točk na treh medsebojnih tekmah.

Holst: Zelo resno smo se pripravili na tekmeca
"V preteklih sezonah smo imeli velike težave v Ljubljani, zadnji dve tekmi smo izgubili. Zelo resno smo se pripravili na tekmeca, saj hočemo začeti sezono s tremi točkami," je pojasnil trener Greg Holst, ki je novembra lani nasledil Hannuja Järvenpääja. Finski strokovnjak se je preselil v drugo nemško ligo.

V vratih Roy, v napadu Urbas, Verlič in McBride
V vratih bo Olivier Roy, ki je lani blestel v Ljubljani in bil najzaslužnejši za naslov državnega prvaka. V finalni seriji proti Jesenicam kar 202 minuti ni prejel zadetka. Tudi Brock McBride je že uspešno igral v Tivoliju, v napadu pa sta tudi slovenska reprezentanta Jan Urbas in Miha Verlič.

Alagić: Ne zanima me denar, le igral bi rad
Po torkovi zmagi nad Jesenicami na zadnji pripravljalni tekmi (3:0) smo srečali Adisa Alagića, ki zelo dobro pozna Beljačane, saj je zadnje tri sezone igral za lanske polfinaliste Lige Ebel.

"Zelo sem srečen, da sem dobil priložnost v Ljubljani. Moj cilj je bil, da veliko igram, in pri Olimpiji bo to uresničljivo. Prejšnji mesec sem bil na preizkušnji v Celovcu. Ne zanima me denar, le igral bi rad. To je najpomembneje. Prepričan sem, da lahko zelo pomagam Olimpiji," je pojasnil 193 cm visoki napadalec, ki je na preizkušnji v Tivoliju.

"Olimpija je bila zadnja leta vedno na zadnjem mestu v Ligi Ebel. Prepričan sem, da lahko v tej sezoni tudi kakšno ekipo presenetimo," je dodal Alagić, ki se veseli izziva v petek. "Beljak ima odličnega trenerja. Holst je izvrsten trener, ki lahko naredi razliko med povprečno in vrhunsko ekipo. Moštvo je zelo močno, veliko je tudi novih igralcev, ki pa jih seveda ne poznam. Nisem si ogledal njihovih pripravljalnih tekem. Lahko povem, da ni velike razlike med Beljakom in Olimpijo v delovanju kluba. V Ljubljani se številni ljudje zelo trudijo. Edina bistvena razlika je seveda, da imajo Beljačani na voljo veliko več denarja."

Zajc: Ne želimo imeti nove stresne sezone
"Beljak je lanski polfinalist, izpadel je proti poznejšemu prvaku Salzburgu. Letos so še okrepili ekipo. Upam, da jih lahko za uvod sezone presenetimo. Tujcev ne bi rad na pamet ocenjeval, več se bo pokazalo, ko se bomo pomerili z ekipami iz Lige Ebel. Upam, da smo znova zadeli pri vratarju, do zdaj je suvereno branil," je poudaril trener Bojan Zajc.

"Na žalost na prijateljskih tekmah nismo igrali proti ekipam iz Lige Ebel. Zelo pozno smo bili potrjeni za igranje v letošnji sezoni in vsi drugi klubi so že imeli načrtovane tekme v letošnji predsezoni. Maja so že določene prijateljske tekme," je dodal nekdanji robustni branilec, ki si seveda želi mirnejšo sezono. "Dejstvo je, da nekatere stvari v klubu še niso urejene. Težko rečem, ali se nam bosta pridružila tudi Mušič in Hočevar. Trener si to želi, na potezi je uprava kluba. Moram biti optimist. Dejstvo je, da že nekaj let ne moremo konkurirati tekmecem v Ligi Ebel. Ne želimo imeti znova tako stresne sezone, kot je bila lani."

1. krog:
DUNAJ - LINZ
* 4:3 (0:1, 1:1, 2:1)
Rotter 34., Holzapfel 45., 54. Fraser 61.; Lebler 1., 33., Dorion 50.
* - po podaljšku

Petek ob 17.00:
ORLI ZNOJMO - SALZBURG

Ob 19.15:
OLIMPIJA - VSV BELJAK

KAC CELOVEC - FEHERVAR

DORNBIRN - GRADEC

INNSBRUCK - BOLZANO

Za uvod Ebla v Tivoli prihaja Beljak
Olimpija še drugič ugnala Jeseničane