Zadnje štiri naslove državnega prvaka so osvojili hokejisti Acronija Jesenic. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zadnje štiri naslove državnega prvaka so osvojili hokejisti Acronija Jesenic. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

HK Olimpija, Triglav, Maribor, Slavija in HDD Bled se bodo pomerili v petih krogih, najboljša dva pa se bosta uvrstila v polfinale, kamor sta že uvrščena Tilia Olimpija in Acroni Jesenice.

Trenutno kaže na slovo zmajev v četrtfinalu
Od nastopa Ljubljančanov v Ligi Ebel je tudi odvisno, kateri scenarij končnice bo veljal. Če se bodo zmaji uvrstili v polfinale razširjenega avstrijskega prvenstva, bo polfinalne DP-ja na sporedu šele 22. marca, če pa se bodo poslovili že po četrtfinalu, pa se bo odločilni del slovenskega prvenstva lahko začel že 12. marca. Trenutno bolj kaže na izpad zeleno-belih proti Sapi Fehervar, ki v četrtfinalni seriji Ligi Ebel vodi z 2:1 v zmagah, potem ko je v četrtek zmagala kar z 8:1. Četrta tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Tivoliju.

Začetek finala 19. ali 26. marca
Skupinski del DP-ja s petimi ekipami bo potekal po enakem scenariju. Na sporedu bo pet krogov (od 25. februarja do 9. marca), v vsakem bo ena ekipa prosta. Po končanem delu se bosta prvo- in drugouvrščeno moštvo iz skupine nato uvrstili v polfinale, pri čemer se bo višjeuvrščeno moštvo iz Lige Ebel (Tilia Olimpija) pomerilo z drugim iz skupine, nižjeuvrščeno v Eblu (Acroni Jesenice) pa s prvim iz te skupine.

Finale DP-ja bo po prvi različici (slovo Olimpije proti Sapi) od 19. do 31. marca po sistemu sedmih tekem na štiri zmage ali pa od 26. marca do 4. aprila, če bodo Ljubljančani uspešni v Ligi Ebel. V drugem primeru bodo finale igrali na pet tekem oziroma le na tri zmage.

1. krog, sobota ob 19.00:
TRIGLAV - HDD BLED

MARIBOR - SLAVIJA