Matej Hočevar  je takole ugnal Gabra Glaviča in zmajem zagotovil prestižno zmago na prijateljskem derbiju. Foto: Iztok Novak
Matej Hočevar je takole ugnal Gabra Glaviča in zmajem zagotovil prestižno zmago na prijateljskem derbiju. Foto: Iztok Novak

Pred 1.500 gledalci v Ledeni dvorani pod Rožnikom so bili zmaji z Ivom Janom, Frankom Bahhamom in vratarjem Normom Maraclom boljši tekmec. Prvi zadetek je padel v 23. minuti, ko je od daleč poskušal Robar, nato pa je Tomi Hafner v gneči potisnil plošček mimo Maracla.

Štiri minute kasneje je v podobni gneči izenačil spretni Žiga Pance. Odločilni zadetek je padel v 37. minuti, ko je Gaber Glavič najprej ubranil strel Boštjana Goličiča, do odbitka je prvi prišel Ropret, ki je lepo zaposlil Mateja Hočevarja.

Neuspešen lov za izenačenje
V zadnji tretjini so se gostitelji bolj ali manj branili, a Tičar, Rebolj in Manfreda niso znali še drugič ugnati Maracla. Sadov oz. izenačenja ni obrodila niti jeseniška igra brez vratarja v zadnji minuti.

Hokejiste Olimpije zdaj čakati dve pripravljalni tekmi v Švici, medtem ko Acroni Jesenice čaka obračun s prenovljenim Medveščakom.