Dejan Varl je bil v sezoni 2010/11 pomočnik Heikkija Mälkiäja na klopi železarjev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Varl je bil v sezoni 2010/11 pomočnik Heikkija Mälkiäja na klopi železarjev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Po pomočniku članske ekipe in treh sezonah dela pri mlajših kategorijah mi je ponudba mesta članskega trenerja pomenila velik izziv in brez veliko razmišljanja sem se odločil sprejeti ponujeno vlogo. Seveda se zahvaljujem tudi vsem pri HD-ju mladi Jesenice, ki so omogočili ta prestop, saj me z njimi veže še enoletna pogodba. Mislim, da bo s tem mojim prestopom povezava med člansko ekipo in podmladkom še boljša. Vsi skupaj se zavedamo, da je treba črpati iz domače baze mladih igralcev, le tako lahko zagotovimo pravi napredek in svetlo prihodnost našega hokeja," je poudaril Varl.

Čas je za dvig na profesionalno raven
"Zelo dobro poznam vse igralce članske ekipe in vem, da pri delu ne bo nobene težave. Zavedati se je treba, da je čas, ko smo se borili zgolj za preživetje jeseniškega hokeja, mimo. Zdaj je treba vse skupaj dvigniti na višjo raven, na profesionalno raven. Moramo spremeniti miselnost in pripraviti igralce na korak naprej. Naši cilji morajo postati višji, s tem pa mora naše delo postati tudi resnejše
," je pojasnil Varl, ki je kariero začel in končal v Podmežakli, kjer je 18 sezon odigral kot član ekipe in bil v tem času tudi sedemkrat državni prvak. Izkazal se je kot vsestranski igralec, saj se je dobro znašel tako v napadu kot tudi v obrambi.

Varl je skoraj vso kariero odigral na Jesenicah, le v sezoni 1999/00 ga je pot zanesla v Phoenix. V sezoni 2004/05 je po sušnem desetletju jeseniškega hokeja ponosno dvignil pokal za državnega prvaka. Po tem je v svojo zbirko dodal še tri naslove prvaka Slovenije.

Trikrat igral tudi na SP-ju elitne divizije
Pečat je pustil tudi v slovenski reprezentanci. Udeležil se je sedmih svetovnih prvenstev, med njimi tudi treh elitnih. Še predtem je nastopal za mlado reprezentanco Jugoslavije. Igralsko kariero je uradno končal leta 2009 in takoj začel delo pomočnika trenerja članskega moštva. To delo je opravljal vse do leta 2012, ko je HK Acroni Jesenice dokončno ugasnil.