Ilja Kovaljčuk je na začetku tedna prišel na pogajanja v Los Angeles. Od takrat skoraj ni hokejskega medija, ki bi dvomil, da bo Rus postal Kralj. Vprašanje je le, kdaj, za koliko časa in predvsem za koliko denarja. Foto: Reuters
Ilja Kovaljčuk je na začetku tedna prišel na pogajanja v Los Angeles. Od takrat skoraj ni hokejskega medija, ki bi dvomil, da bo Rus postal Kralj. Vprašanje je le, kdaj, za koliko časa in predvsem za koliko denarja. Foto: Reuters
Mikko Koivu in Mike Modano
Mikko Koivu je obljubil zvestobo Minnesoti, medtem ko se v Dallasu odvečni 40-letni Mike Modano odloča med ponudbo Detroita in Minnesote. Foto: EPA

Ruski levokrilni napadalec kljub vsem napovedim na twitterju in forumih še vedno ni podpisal pogodbe z Los Angelesom. Tako rekoč vsi novinarski poznavalci Lige NHL vidijo Kovaljčuka v dresu Kingsov, a prav tako je večina tudi že naveličana govoric o skorajšnjem podpisu.

Mogoče še bolj kot navijači New Jerseyja pa so jezni preostali prosti napadalci, saj vseh 30 moštev bolj ali manj čaka na konec sage o Kovaljčuku, šele nato pa se bo tržišče znova sprostilo.

Na voljo najboljši "free-agent" zadnjih 5 let
Ilja Kovaljčuk
je najboljši strelec in po mnenju poznavalcev najboljši hokejist, ki se je po "lock-outu" in sprejetju nove kolektivne pogodbe leta 2005 znašel na tržišču prostih igralcev. 27-letni levokrilni napadalec je januarja zavrnil Atlanto, ki mu je za 12-letno zvestobo ponudila kar 101 milijon dolarjev. Sledila je menjava z New Jerseyjem, s katerim je izpadel v 1. krogu, zdaj pa na prostem trgu išče najboljšo ponudbo.

Prvi podpisi letošnjega poletja
Vodstvo LA Kingsov, ki ves čas trdno molči o pogajanjih z Rusom, je medtem le storilo prve korake in je z Bradom Richardsonom podpisalo novo enoletno pogodbo. Vsestranski napadalec, ki je lansko sezono začel v 4. napadu in je nato občasno igral tudi v drugi napadalni trojki ter zbral 27 točk (11+16), bo po novem zaslužil 900 tisoč dolarjev. Kralji so podpisali tudi nove pogodbe s trojico igralcev, ki je lani igrala v Manchestru. Rich Clune, Corey Elkins in Trevor Lewis bodo letos kandidirali za mesta v četrtem napadu.

Koivo med najbolje plačanimi igralci
Finski hokejist Mikko Koivu je pred dnevi z Minnesota Wild podaljšal pogodbo za nadaljnjih sedem let, s čimer bo pri omenjenem moštvu ostal vse do sezone 2017-18. V tem času bo prvi center Minnesote povprečno na leto zaslužil 6,7 milijona dolarjev, skupna vrednost pogodbe pa je 47,25 mio. dolarjev; s tem je postal 21. najbolje plačani igralec v Ligi NHL. Koivu je oktobra postal kapetan ekipe, v pretekli sezoni pa je dosegel 22 golov in 49 podaj.

Navijaška parodija in povzetek sage "Kralj Kovaljčuk" - 15 dni nestrpnega pričakovanja strnjeno v 10 minut