Paavo Hölsä se bo prvič v karieri skušal dokazati v tujini. Foto: Youtube
Paavo Hölsä se bo prvič v karieri skušal dokazati v tujini. Foto: Youtube

V finski ligi je za Mestis odigral 155 tekem. To je tretja okrepitev zmajev za naslednjo sezono. Prišla sta tudi Tadej Čimžar in junak finala državnega prvenstva leta 2016 Jure Sotlar.

"Veselim se, da se bom v naslednji sezoni pridružil ekipi Olimpije. Verjamem, da bomo odlična ekipa in se bomo v vseh tekmovanjih dobro borili. Upam, da nas bo na tribunah podpiralo veliko navijačev. Se vidimo v Hali Tivoli," je dejal Hölsä, ki bo v Ljubljano prišel pred začetkom treningov na ledu avgusta.

Trener Ivo Jan je zadovoljen: "Iskali smo zamenjavo za Žana Usa in v tem kontekstu smo našli finskega vratarja. Vesel sem, da smo hitro našli zamenjavo, saj je v tem času zaradi razmer trg dokaj miren. Verjamem, da se bo Paavo odlično odrezal in da bo med boljšimi vratarji v ligi. Trenutno je zadovoljstvo obojestransko."

Potekajo pogovori za priključitev Ligi Bet-at-home
Ni še znano, v kateri ligi bo branil Hölsä. Ljubljančani so v resnih pogovorih za vrnitev v Ligo Ebel (oz. po novem Liga Bet-at-home), saj je Znojmo izstopil zaradi finančnih težav. Vodstvo lige si želi izpeljati redni del z 12 moštvi, saj je spored lažje sestaviti s sodim številom ekip.

Olimpiji morata zeleno luč za vrnitev v razširjeno avstrijsko prvenstvo prižgati vsaj dve tretjini klubov. Naslednji teden bo uradna predstavitev lige.