Žan Jezovšek in Žan Us sta že blestela v dresu Olimpije. Pred dvema letoma sta se veselila trojne krone. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek in Žan Us sta že blestela v dresu Olimpije. Pred dvema letoma sta se veselila trojne krone. Foto: www.alesfevzer.com

Že prihodnji teden bo novi trener Mitja Šivic, ki je pred 15 dnevi popeljal Jeseničane do naslova državnih prvakov, zbral ekipo in določil potek priprav.

Us se v Tivoliju počuti kot doma
Us in Jezovšek sta v preteklosti že igrala za ljubljanski klub, medtem ko bosta Sodja in Tomaževič prvič igrala v zeleno-belem dresu. Športni direktor Jože Kovač ima v zadnjih tednih ogromno dela in zelo verjetno bo iz Podmežakle pripeljal še kakšnega igralca.

"Vesel sem, da se vračam v SŽ Olimpijo, s katero sem že osvojil štiri lovorike. V Tivoliju se počutim kot doma," je pojasnil Us.

Velik izziv tudi za Sodjo in Tomaževiča
"Vizija kluba in cilji so zelo ambiciozni. Veselim se nastopanja v ligi IceHL, ki bo zame velik izziv, ampak verjamem v uspeh," je selitev pospremil Sodja.

"Ponosen, da sem znova del SŽ-ja Olimpije, s katero sem do zdaj osvojil že kar nekaj lovorik. Veselim se ponovnega nastopanja in igranja v Tivoliju, na mojem domačem terenu," je dejal Jezovšek, ki je v ponedeljek postal tudi oče. Rodila se je hčerka Zara.

"Igranje za SŽ Olimpijo je zame korak naprej v karieri. Seveda gre za velik izziv, vendar verjamem v cilje, vizijo kluba in se veselim nastopov," je motive za prestop naštel Tomaževič.

17. septembra se bo začela nova sezona lige IceHL. Prvič bo igralo 14 ekip, na sporedu bo 52 krogov. Šest se jih bo neposredno uvrstilo v končnico, moštva med sedmim in desetim mestom pa bodo igrala na dve zmagi za preostali dve mesti v četrtfinalu. Vse misli vodstva kluba s Celovške 25 so usmerjene k tej ligi, ki bo zares velik izziv, saj imajo skoraj vsi tekmeci na razpolago precej večji proračun.