Jeseničani bodo v torek ob 19.15 gostili Dunaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jeseničani bodo v torek ob 19.15 gostili Dunaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomaž Mencinger
Tomaž Mencinger se je potrudil in uspelo mu je preprečiti izključitev železarjev iz Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO
Jeseniški klub na tankem ledu
Hokejska saga na Jesenicah zaenkrat rešena

Upravni odbor je na današnjem sestanku z igralci kluba dosegel dogovor, da bo klub vse obveznosti do njih poplačal v dveh delih. Prvi del obveznosti do igralcev bo izplačan do petka, drugi del pa do 3. februarja.

Jeseniški župan odigral pomembno vlogo
Podpredsednik železarjev Tomaž Tom Mencinger je ob tem še sporočil, da so Jeseničani odločitev o nadaljnjem igranju v avstrijskem hokejskem prvenstvu posredovali tudi vodstvu Lige Ebel, ki je po njegovih besedah želelo taka zagotovila. Pri dogovoru s hokejisti je sodelovala tudi Hokejska zveza Slovenije.

Pomagal bo tudi HZS
Po seriji preložitev rokov za končno odločitev so Jeseničani ob pomoči Občine Jesenice, Hokejske zveze Slovenije in razumevajočega vodstva lige le izpolnili vseh pet zahtev Lige Ebel. HZS bo poskrbel za jeseniške stroške z vsemi preostalimi osmimi tekmami (prevoz, sodniki, materialni stroški), večina igralcev pa je privolila v to, da bo odigrala preostanek sezone, ki bi se kmalu končala z izključitvijo slovenskih prvakov iz razširjenega avstrijskega prvenstva v hokeju na ledu.

Feichtingerja še vedno skrbi dolg do igralcev
"Pozitivno je, da je slovenska zveza zagotovila izvedbo domačih tekem v skladu s pravili tekmovanja in kritje stroškov za gostovanja. Zdaj je glavno vprašanje dolg kluba do igralcev," je dejal direktor lige Christian Feichtinger.
"Na sedež lige smo prejeli pisno zagotovilo jeseniškega kluba, zdaj bom pismo poslal še na predsedstvo lige Ebel in prepričan sem, da bodo vodilnim Jeseničanom prižgali zeleno luč," je povedal Feichtinger in potrdil, da bo navzoč na torkovi tekmi z Dunajem. "Nagovoril bom zbrano občinstvo in vsem na Jesenicah zabičal, da se ne bi slučajno zgodilo, da igralcev ne bi poplačali."

V Podmežakli iščejo rešitev
Medtem se na Jesenicah nadaljujejo sestanki za rešitev sezone in kluba, ki je v najhujši krizi v svojem polstoletnem obstoju. Vodstvo Lige Ebel je konec tedna postavilo ultimat klubu glede nadaljnjega sodelovanja v tem tekmovanju, v nedeljo zvečer pa so sklenili, da bodo o tem, ali bodo Jeseničani ostali v ligi ali ne, odločali v ponedeljek.

Številni odhodi v preteklem tednu
V četrtek je odstopil predsednik kluba Slavko Kanalec, ki noče imeti nobenega opravka s klubom več in je v soboto in nedeljo tudi zavračal sestankovanje z igralci ter vodstvom lige. Sledili so odhodi igralcev: kapetana Andreja Tavžlja, vratarja Gašperja Krošlja, domov na Finsko je odšel tudi učinkovit napadalec Antti Pusa. Klemen Pretnar je že bil na poti na Dansko, a si je v zadnjem trenutku premislil.

Drugi del tekmovanja se je sicer začel v nedeljo brez Jesenic, ki so bile v prvem krogu drugega dela v skupini, kjer se borijo za dve prosti mesti v končnici, proste. V torek ob 19.15 v Podmežaklo prihaja Dunaj.

Jeseniški klub na tankem ledu
Hokejska saga na Jesenicah zaenkrat rešena