Antti Karjalaninen je moral po plošček petkrat v svojo mrežo. Foto: www.alesfevzer.com
Antti Karjalaninen je moral po plošček petkrat v svojo mrežo. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so dobili obe uvodni tekmi turnirja proti Buz Adam Carigradu (5:1) in Vojvodini (7:1), so morali železarji tokrat priznati premoč gostiteljem Asiagu.

Jeseničani tekme niso začeli najbolje, že v 3. minuti so se znašli v zaostanku, potem ko je Michele Marchetti spretno premagal vratarja Anttija Karjalaninena. Kmalu zatem se je moral na kazenski klopi dve minuti hladiti Niki Blomberg, kar so gostitelji turnirja izkoristili in povedli z 2:0.

Allan McShane je lepo našel Marka Vankusa, ki je brez večjih težav podvojil vodstvo svoje ekipe. Jeseničani so sredi prve tretjine zaostanek nato prepolovili. V igri z igralcem več (zaradi zadrževanja s palico je bil izključen Nicholas Saracino) je po Blombergovi podaji za 2:1 zadel Gašper Glavič.

V drugi tretjini so se železarji dvakrat ubranili, potem ko sta bila izključena Ožbej Rep in Jaša Jenko. A usodna je bila nato tretja izključitev Glaviča – že po šestih sekundah power playa je na 3:1 povišal Saracino. Še pred koncem tretjine je moral Karjalainen še četrtič po plošček v svojo mrežo. Znova se je s podajo izkazal McShane, med strelce pa se je vpisal Anthony Salinitri.

Jeseničani se kljub zaostanku niso predali, na uvodu zadnje tretjine so zadeli celo v igri z igralcem manj, potem ko je bil izključen Anže Prostor. Luka Ščap je lepo našel Erika Svetino, ta pa je plošček spravil za hrbet vratarja Justina Fazia.

A vse upe po ugodnem izidu je slabih 10 minut pred koncem pokopal igralec tekme McShane, ki je po podaji Luka Moncade zadel za končnih 5:2.


Celinski pokal, 2. krog

Skupina D, 3. krog:
BUZ ADAM CARIGRAD – VOJVODINA 6:1
ASIAGO – SIJ ACRONI JESENICE
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Marchetti 3., Vankus 8., Saracino 36., Salinitri 39., McShane 50.; Glavič 12., Svetina 44.

Lestvica: Asiago 9, Jesenice 6, Carigrad 3, Vojvodina 0.

V 3. krog in turnir v slovaški Nitri vodi le prvo mesto.