Žan Jezovšek je že po 224 sekundah poskrbel za prvi zadetek branilcev naslova v novi Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je že po 224 sekundah poskrbel za prvi zadetek branilcev naslova v novi Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Domačini so v dvorani Podmežakla udarno začeli in že po dobrih štirih minutah vodili z 2:0, za kar sta poskrbel Žan Jezovšek (ob igralcu več) in Tjaš Lesničar. V 23. minuti je slednji zadel še drugič, ko je izkoristil podajo Jezovška ob novem power-playju Jeseničanov.

Dve minuti pozneje je po dolgi podaji oziroma izbijanju Gašper Glavič zadel še z igralcem manj na ledu. V zadnjih 20 minutah je na sceno stopil 17-letni Žan Špari Leben, ki je v slabih treh minutah dosegel dva gola.

Celjani so v sedmi minuti zadnje tretjine le dosegli premierni zadetek v Alpski ligi, potem ko je bil z desne strani natančen Latvijec Mikus Mintautiškis. Razmerje v strelih na gol je bilo le 37:20 v korist Jesenic.

Letošnja sezona drugega kakovostnega razreda regionalnega tekmovanja je osma v takšni obliki. Nastopa 16 moštev, novinec je celjska zasedba. Sistem tekmovanja najprej predvideva dvokrožni ligaški sistem s po 30 tekmami za vsako ekipo.


1. krog:

SIJ ACRONI JESENICE - RST PELLET CELJE
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
800; Jezovšek 4., Lesničar 5., 23., Glavič 25., Špari Leben 43., 45.; Mintautiskis 47.

RITTEN - GARDENA 3:1

VIPITENO - STEEL WINGS LINZ 4:2

UNTELAND - KAC FUTURE TEAM 7:1

KITZBÜHEL - MERANO 10:1

ZELL AM SEE - LUSTENAU 4:3

BREGENZERWALD - SALZBURG MLADI 3:1