Miha Rebolj je v letošnji sezoni dosegel en zadetek in prispeval tri podaje. Foto: Iztok Novak
Miha Rebolj je v letošnji sezoni dosegel en zadetek in prispeval tri podaje. Foto: Iztok Novak
Tomo Hafner
Tomo Hafner je pomembna okrepitev za Jeseničane pred odločilnimi boji. Foto: Iztok Novak
Andrej Tavželj
Andrej Tavželj po številnih menjavah peterk zdaj igra v prvem branilskem paru skupaj z Igorjem Cvetkom. Foto: Iztok Novak
Frank Banham in Patrick Lebeau
Frank Banham in Patrick Lebeau sta na tretjem in prvem mestu po točkah v Ligi Ebel. Kdo bo bolj razpoložen v petek na Dunaju? Foto: MMC RTV SLO

Do konca rednega dela Lige Ebel je ostalo še 15 krogov. Zdaj je vsaka tekma izjemno pomembna. Varovanci Douga Bradleyja se borijo za četro mesto, kjer je trenutno Linz. Železarji za tretjim mestom zaostajajo le tri točke.

Pet točk iz treh tekem je lep uspeh
Izkušeni Miha Rebolj je za MMC najprej ocenil večni derbi v Ljubljani, ki ga je Olimpija dobila po podaljšku s 4:3: "Poraz v Tivoliju ni tako usoden, saj smo na zadnjih treh tekmah dosegli pet točk. To je zelo pozitivno po mesečni kalvariji, ki smo jo preživljali na Jesenicah. Mislim, da je to za nas kar uspeh. Ostaja grenak priokus, saj smo bili zelo blizu pomembne zmage. Žal se nam ni izšlo, Olimpija je zelo hitro izkoristila "power play". Mislim, da je treba graditi na zadnjih tekmah, ko smo osvojili pet točk."

Veliko tekem so izgubili po neumnostih
Branilec tretjega napada se je spomnil na težke čase, ki jih je ekipa preživljala v preteklem decembru: "Res smo na začetku sezone navduševali, a šport je pač tak, da si enkrat na vrhu, drugič pa na tleh. Čar je v tem, da se je treba takrat, ko si na tleh, pobrati in se vrniti na vrh. Zdaj smo spet na pravi poti. Veliko tekem smo izgubili po neumostih, potem je prišla še smola. Zdaj nas spet spremlja sreča. Prepričan sem, da bomo dobili še kar nekaj tekem, še posebej tiste najpomembnejše v končnici."

Četrto mesto je realen cilj
Lani so Jeseničani v četrtfinalu po petih izenačenih tekmah klonili proti Linzu. Odločila je prav prednost domačega igrišča, zato si letos želijo uvrstitve med najboljše štiri ekipe rednega dela "Ostalo je še veliko tekem. To je vsekakor realen cilj. Želimo si imeti tekmo več na domačem igrišču. Tudi če se na koncu ne bo izšlo, bomo vse naredili, da pridemo med osmerico, kjer je vse mogoče."

Hafner se želi oddolžiti za polom
"Tudi s točko na derbiju moramo biti zadovoljni. Z nekaj sreče bi lahko osvojili tudi obe. Časa za odmor ni, že jutri nas čaka težko gostovanje v Linzu. Na zadnji tekmi z njimi smo popolnoma razočarali, zato ima tokrat samo en cilj. Želimo si zmago," je dejal Tomo Hafner, ki je po vrnitvi na Gorenjsko v zelo dobri formi. V Tivoliju je dosegel drugi gol za železarje, v tretjem napadu se je odlično ujel z Gregorjem Polončičem in Žigo Jegličem.

Zeleno-beli proti Dunaju še brez točke
Dunajčani so proti zmajem v letošnji sezoni osvojili vseh osem točk. V dvorani Alberta Schultza je bilo 4:2 in 6:2 za Capitalse, v Tivoliju pa so varovanci nesojenega slovenskega selektorja Kevina Gaudeta slavili s 4:0 (po tem porazu je moral oditi trener Mike Posma) in 3:2.

Vsaka točka šteje v boju za končnico
"V nedeljo smo v Salzburgu dobili božično darilo, na derbiju pa novoletno darilo. To sta bili dve zelo pomembni zmagi v boju za končnico. Proti Jeseničanom smo imeli tudi nekaj sreče. V petek na Dunaju si zelo želimo zmage. Vse bomo dali od sebe, saj potrebujemo vsako točko v boju za končnico," je odločen branilec prvega napada Andrej Tavželj.

Edmonds pričakuje dve točki z dveh težkih gostovanj
"Čas je, da se sreča obrne tudi nam v korist. Na vseh tekmah proti Dunaju in Linzu smo igrali kar dobro. Eno izmed teh dveh tekem moramo dobiti. 6. januarja k nam prihaja Innsbruck. Zadovoljen bi bil s štirimi točkami iz naslednjih treh tekem," je želje pred naslednjima dvema gostovanjema pojasnil trener Randy Edmonds.

Sodnika sta bila že večkrat pristranska
Tekmo v Linzu bo sodil Pavel Cervenak, ki ga Jeseničani nimajo v najboljšem spominu. Sodil je tudi torkov večni derbi. Vedno mirni trener Bradley je v zadnjem času večkrat poudaril, da je sojenje v Ligi Ebel vse slabše in močno favorizira avstrijske ekipe. Na Dunaju bo pravico delil Horst Tschebull, ki je pravi trn v peti Ljubljančanov. Vodstvo zeleno-belih se ga spomni še iz lanske končnice, ko je bil zares pristranski.

Petek ob 19.15:
LINZ - ACRONI JESENICE

DUNAJ - TILIA OLIMPIJA

INNSBRUCK - GRADEC

VSV BELJAK - ALBA VOLAN

KAC - SALZBURG

Lestvica:                *            
KAC CELOVEC       39  27 3  9  +46  57
DUNAJ             39  23 5 11  +17  51
SALZBURG          39  22 3 14  +31  47
LINZ              39  22 3 14  +23  47
VSV BELJAK        39  21 4 14  +17  46
ACRONI JESENICE   39  20 4 15   -2  44
INNSBRUCK         39  17 5 17  -20  39
GRADEC            39  15 4 20  -34  34
TILIA OLIMPIJA    39  15 4 20  -38  34
ALBA VOLAN        39  13 6 20  -40  32
                                      
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih  
strelih prinaša eno točko.            


A. G.