Hokejisti Asiaga se veselijo uvrstitve v finale, potem ko jim je po pol ure igre kazalo zelo slabo. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Asiaga se veselijo uvrstitve v finale, potem ko jim je po pol ure igre kazalo zelo slabo. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Stojanovič in Krys Kolanos
Krys Kolanos je bil junak polfinalne serije, tudi na odločilni tekmi je zadel dvakrat. Foto: BoBo

Asiago je v torek pred 2.800 gledalci v Podmežakli dobil četrto tekmo in izenačil na 2:2 v zmagah. Tokrat so bili Italijani po pol ure v izgubljenem položaju, a po zadetku Kolanosa z igralcem manj so se pobrali in se bodo v finalni seriji pomerili z Rittnom.
Gostitelji pritiskali, zadel pa le Ankerst
Asiago je na začetku srečanja prevzel pobudo. Iz minute v minuto so bili gostitelji nevarnejši, Jeseničani pa so se disciplinirano branili. Večkrat se je izkazal Rok Stojanovič. Nevarno je sprožil Daniel Silivan, jeseniški vratar pa je bil zbran. Krys Kolanos je poskusil še z akcijo izza vrat, po izteku kazni pa je bil isti igralec še v veliko lepši priložnosti, vendar se Stojanovič ni dal. Ob pritisku domačih so v protinapad krenili Sašo Rajsar, Marjan Manfreda in Jaka Ankerst, ki je natančno končal akcijo s strelom pod prečko. Zadetek so si sodniki ogledali tudi na posnetku in ga priznali. Asiago je po prejetem golu še bolj pritisnil. Ob koncu prve tretjine je imel 35 sekund dva igralca več na ledu, a mu ni uspelo izenačiti. Razmerje v strelih na vrata po prvi tretjini je bilo 23:6.

Rajsar unovčil številne kazni pri Asiagu
V 27. minuti so imeli Jeseničani minuto in 38 sekund kar dva igralca več na ledu. Giulio Scandella se je razjezil na sodniško odločitev in si prislužil še eno malo kazen. Gorenjci so streljali z vseh položajev. Dvakrat je poskusil Martin Oraže in trikrat Nate DiCasmirro. Ko se je na led že vrnil Anthony Nigro, je odbit plošček po strelu Mihe Logarja pred vrati v mrežo pospravil Rajsar. Ostala je še ena dvominutna kazen za Scandello in Ankerst je zadel prečko.

Kolanos znižal z igralcem manj
Hokejisti Asiaga so nato naredili napačno menjavo. Po sodniškem metu v srednji tretjini je Kolanos pobegnil obrambi gostov in zadel ob igralcu manj za 1:2. Plošček je poslal Stojanoviču med nogama v mrežo. Gostitelji so dobili zalet in tri minute pred iztekom druge tretjine je Jose Antonio Magnabosco izid izenačil z bližine.
Long dosegel odločilni zadetek ob "power playu"
Odločilna je bila 47. minuta, ko so Gorenjci naredili dva prekrška in Asiago je imel kar minuto in deset sekund dva igralca več. V 49. minuti je Colin Wesley Long zadel z bližine ob prednosti igralca več, Rajsar se je ravno vrnil na ledeno ploskev. Zaključni pritisk Jeseničanov ni obrodil sadov, ob izključitvi Kolanosa so imeli "power play" v 57. minuti, vendar Aleksandar Magovac in Eric Pance nista uspela izenačiti. Stojanovič je minuto in pol pred koncem zapustil vrata, sijajni Kolanos pa je 36 sekund pred koncem zatresel prazno mrežo.
Zdaj bodo izbranci Nika Zupančiča vse misli usmerili k državnemu prvenstvu. Najprej jih čaka druga tekma polfinala v Celju, nato pa še težko pričakovani finalni obračun z Olimpijo.

Alpska liga, polfinale, peta tekma:
ASIAGO - Sij Acroni Jesenice 3:2
4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
1.750; Kolanos 32., 60., Magnabosco 37., Long 49.; Ankerst 15., Rajsar 27.

Že odigrano:
Cortina - RITTEN 1:3
Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.