Predsednik Anže Pogačar je najzaslužnejši za preporod Jeseničanov v zadnjih štirih letih, a pričakuje večjo podporo občine. Foto: www.alesfevzer.com
Predsednik Anže Pogačar je najzaslužnejši za preporod Jeseničanov v zadnjih štirih letih, a pričakuje večjo podporo občine. Foto: www.alesfevzer.com

Letos v Podmežakli slavijo 70 let delovanja. Skupina vodilnih, ki je pred štirimi leti zagotovila obstanek hokeja v železarskem mestu, želi, da bi stroške trenerskega štaba prve ekipe in servisa le te pokrila občina, za katero menijo, da je v preteklih desetletjih vedno dejavno stala za hokejskim kolektivom. V vseh teh letih so bili prav jeseniški hokejisti največji promotorji kraja in regije, a uprava potrebuje pomoč, da bi na Jesenicah ustvarila nov rod hokejskih zvezdnikov.

"Brez kakovostne članske ekipe so mladi brez vzornikov in ni produkcije novih Kopitarjev, Razingerjev, Felcev, Tišlarjev, Rodmanov … Zato, spoštovani župan in svetniki, Vas javno prosimo, da se s konkretnimi dejanji pomaga članskemu hokeju. Menimo, da bi Občina Jesenice, ki jo vsak bolj pozna po hokeju kot po čemer koli drugem, morala bolj finančno podpreti člansko moštvo. Poleg brezplačne uporabe ledene ploskve menimo, da bi morali pokriti stroške trenerskega štaba prve ekipe in servisa le te. Vsako gostovanje članov v Avstriji in Italiji je promocija mesta Jesenic in stroški samih gostovanj so konec koncev naložba v prepoznavnost kraja in regije."

"Spoštovani župan in občinski svetniki, sedaj se sprejema proračun za prihajajoče leto 2019. Verjetno se vsi strinjamo, da Jesenice hokej potrebujejo, zato predlagamo, da v proračunu zagotovite sredstva za zgoraj navedeno. Izgovor, da se članske ekipe ne more finančno podpreti, ne zdrži realne presoje, saj Koper, Maribor, Ljubljana in drugi to javno povedo in izvajajo," so v pozivu občini med drugim zapisali v upravi kluba.

V soboto se bodo Jeseničani na Poletni ligi na Bledu ob 20.00 srečali s SŽ-jem Olimpijo. Zmagovalec se bo v finalu v nedeljo srečal z najboljšim iz druge skupine (Medveščak, VSV Beljak, Karlovi Vari).