Žan Jezovšek je bil najboljši igralec tekme v dvorani Zlato polje. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je bil najboljši igralec tekme v dvorani Zlato polje. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji, ki so v četrtek v Tivoliju prikazali bledo predstavo proti Triglavu (3:1), so bili v dvorani Zlato polje precej bolj zbrani (2:7). Jeseničani so po domači zmagi s 7:4 tudi v Zalogu premagali Slavijo Junior (1:4).

Jezovšek s štirimi goli junak v Kranju
Kranjčani so pred 100 gledalci presenetljivo povedli v 3. minuti, ko je Miha Ahačič sijajno podal do Žana Zupana, ki je pridrsal sam pred Žana Usa in plošček med nogama vratarja zmajev potisnil v mrežo. Olimpija je odgovorila že v naslednjem napadu, ko je bil na pravem mestu Anže Ropret.

Triglav je v uvodne četrt ure prikazal zelo dobro igro. Vratar Kristjan Šenk je blestel. V zadnjih treh minutah so zmaji s tremi zadetki odločili zmagovalca. Žan Jezovšek je dvakrat zadel iz bližine, nato pa je 18 sekund pred koncem prve tretjine našel Žigo Pešuta, ki je z leve strani poslal plošček pod prečko.

Blaž Tomaževič in soigralci imajo v mislih ključno tekmo rednega dela Alpske lige v Feldkirchu v sredo zvečer. Z zmago bi si železarji zagotovili končnico. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Tomaževič in soigralci imajo v mislih ključno tekmo rednega dela Alpske lige v Feldkirchu v sredo zvečer. Z zmago bi si železarji zagotovili končnico. Foto: www.alesfevzer.com

V 24. minut je Peter Pavc streljal z modre črte, Us je plošček odbil, Jan Pavlovič pa ga je pospravil v mrežo. Olimpija je odgovorila že v naslednji minuti, ko je Luka Zorko z izjemnim strelom pospravil plošček pod prečko po podaji kapetana Aleša Mušiča.

V zadnji tretjini je Kranjčanom zmanjkalo moči. Jezovšek je zadel še dvakrat in tako kronal odlično predstavo. Razmerje v strelih na vrata je bilo 26:50.

Urban Sodja dvakratni strelec v Zalogu
V Zalogu so se gostitelji dobro upirali, po dveh hitro prejetih golih na začetku tekme so brez prejetega zadetka zdržali do 40. minute, ko je Blaž Tomaževič povišal na 0:3. V 46. minuti je Nik Humar dosegel častni gol za Slavijo. Toda Urban Sodja je ob prednosti igralca več s svojim drugim zadetkom v 57. minuti potrdil zmago železarjev.

Trener Mitja Šivic je v vrata postavil Žigo Kogovška, odlični Antoine Bonvalot pa je počival pred sredino ključno tekmo Alpske lige v Feldkirchu. Vrnila sta se tudi Jaka Ankerst in Mirko Đumić. Železarji so v Alpski ligi nanizali osem zmag zapored in se prebili na šesto mesto. Do konca rednega dela jih čakata še gostovanje v Feldkirchu in domača tekma proti Bregenzerwaldu. S šestimi točkami bi si Jeseničani zagotovili končnico.

Finalna serija na dve ali na štiri zmage
Do finalnih tekem v DP-ju bo minilo kar precej časa. Če slovenskih klubov ne bo v finalu Alpske lige, bodo zeleni in rdeči domače finalne tekme igrali na štiri zmage (5., 7., 9., 11. aprila, morebitne tekme pa bodo še 13., 15. in 17. aprila). Če pa bo vsaj en slovenski klub igral v finalu Alpske lige, bodo finale DP-ja igrali le na dve zmagi 18., 20. in 22. aprila.

Polfinale, drugi tekmi:
Slavija Junior – SIJ ACRONI JESENICE 0:2
1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
155; Humar 46.; U. Sodja 6., 58., Kočar 7., Tomaževič 40.

Triglav – SŽ OLIMPIJA 0:2
2:7 (1:4, 1:1, 0:2)
100; Zupan 3., Pavlovič 25.; Ropret 3., Jezovšek 17., 19., 57., 60., Pešut 20., Zorko 26.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na dve zmagi.