Justin Taylor je v 7. minuti Olimpijo popeljal v vodstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Justin Taylor je v 7. minuti Olimpijo popeljal v vodstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eric Pance
Eric Pance je dosegel prvi gol v končnici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jean Philippe Lamoureux
Vratar Jean-Philippe Lamoureux naj bi si po prvih informacijah poškodoval vezi v desnem kolenu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Adam Munro
Sapa je bila proti Olimpiji nemočna kot že dolgo ne. Foto: BoBo

Zmaji so po dveh visokih porazih v Szekesfehervarju (7:2, 8:1) tokrat pokazali povsem drugačen obraz. In to čeprav so nastopili oslabljeni, saj so zaradi poškodb manjkali Matej Hočevar, Anže Ropret, Žiga Pance, Petr Šachl in Scott Hotham.

Povrhu se jim je v 38. minuti poškodoval še vratar Jean-Philippe Lamoureux, tako da je do konca branil Matic Boh, ki pa je zelo dobro opravil svoje delo. Olimpija je z disciplinirano igro povsem ustavila Madžare, za katere je edini zadetek v 57. minuti dosegel Arpad Mihaly, ki je znižal na 2:1. Pred tem sta za zmaje zadela Justin Taylor (7.) in Eric Pance (51.). Končno razmerje strelov je bilo izenačeno - 23:23.

Naveza Hughes-Taylor poskrbela za vodstvo
Olimpija je srečanje v Szekesfehervarju odlično začela, saj je zadela iz prve nevarne akcije. V 7. minuti je John Hughes v protinapadu preigral enega izmed domačih branilcev, nato pa z diagonalnim strelom podal na daljšo vratnico domačih vrat, kjer je osamljeni Taylor podstavil palico za 1:0. Zmaji so v nadaljevanju z disciplinirano igro v obrambi zlahka branili prednost, tako da si Madžari večjih priložnosti niso priigrali. Sapa je v tem delu sprožila nekaj več strelov proti vratom kot Olimpija (9:6).

Vratnica Fraserja; Olimpija ubranila 5 na 3
Olimpija je imela na začetku druge tretjine izjemno priložnost, saj je Jamie Fraser sam pridrsal pred Adama Munroja, vendar je zadel le vratnico. V 30. minuti sta bila v razmiku osmih sekund izključena Brad Cole in Domen Vedlin, kar je pomenilo minuto in 52 sekund igre 5 na 3. Toda Madžari lepe številčne prednosti niso izkoristili.

Klassen trčil v Lamoureuxa - posledica poškodba
Gostom je kazalo zelo dobro, nato pa jih je v 38. minuti doletela velika smola, saj se je poškodoval prvi vratar Lamoureux, v katerega je trčil Chad Klassen. Lamoureuxa so z ledu odpeljali na nosilih, v vrata pa je stopil 20-letni Matic Boh. Mladi vratar je do drugega odmora ohranil mrežo nedotaknjeno.

Eric Pance povišal na 2:0
Ljubljančani so v 45. minuti prišli do lepe priložnosti, potem ko sta Taylor in Hughes izigrala domačo obrambo. Hughes je z desne strani pridrsal pred Munroja, ki pa je ubranil njegov strel. Uspešnejši je bil v 51. minuti Eric Pance. Mlajši od bratov Pance je po odlični podaji Taylorja ušel domači obrambi, pridrsal sam pred Munroja in ga mojstrsko matiral.

Mihaly vlil upanje domačim
V 55. minuti sta bila v razmiku ene minute izključena Hughes in Boštjan Goličič, a je Derek Ryan kmalu napravil prekršek za kazensko klop, tako da so bile moči na ledu po 40 sekundah izenačene. Kljub temu je malo pozneje Arpad Mihaly s polvisokim strelom presenetil Boha in napovedal dramatično končnico. V njej je Sapa oblegala gostujoča vrata, a je obramba zmajev vzdržala.

LIGA EBEL
ČETRTFINALE, pete tekme

SAPA FEHERVAR - TILIA OLIMPIJA 2:3
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
3.500; Mihaly 57.; Taylor 7., E. Pance 51.

LINZ - DUNAJ 3:2
3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
Lebler 9., Ouellette 26., Mairitsch 43.; Gratton 20., Seidl 24., Ferland 26., 60., Gunnarsson 33., 44.

SALZBURG - KAC CELOVEC 2:3
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Trattnig 24.; Lammers 18., Schumnig 25.

Že končana serija:

MEDVEŠČAK - Orli Znojmo 4:0

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na štiri zmage. Šeste tekme bodo v četrtek, morebitne sedme pa v nedeljo.