Zeleno-beli so 3. aprila osvojili naslov državnih prvakov, v Ligi Ebel pa se v zadnjih dveh sezonah niso uspeli prebiti v končnico. Foto: Aleš Fevžer
Zeleno-beli so 3. aprila osvojili naslov državnih prvakov, v Ligi Ebel pa se v zadnjih dveh sezonah niso uspeli prebiti v končnico. Foto: Aleš Fevžer

V novi sezoni ne bo na sporedu olimpijskih iger, kjer sta lani igrali Slovenija in Avstrija, kar pomeni, da je bilo urnik precej lažje sestaviti. Na sporedu bo znova 44 krogov rednega dela, ki se bo zaključil 1. februarja 2015. Tekme bodo zaradi Lige prvakov v hokeju na vrsti ob petkih in nedeljah, le štirikrat je igralni dan tudi torek.

V drugem delu bo na sporedu deset krogov, prvih šest ekip po rednem delu si bo že zagotovilo končnico, preostalih šest moštev pa se bo pomerilo za sedmo in osmo mesto. 3. marca bodo prve štiri ekipe izbirale tekmece v četrtfinalu. Vsi trije krogi končnice bodo potekali na štiri zmage, prvak bo znan najpozneje 21. aprila 2015. Avstrija in Slovenija bosta igrali v elitni diviziji svetovnega hokeja, prvenstvo se bo začelo 1. maja 2015 v Pragi.

V novi sezoni manj tujcev
Ljubljančani bodo priprave začeli 28. julija, do takrat pa bo imelo vodstvo kluba veliko dela s sestavo moštva, zaradi neizplačanih obveznosti so klub že zapustili Miha Verlič, Ken Ograjenšek in Žiga Grahut.

Novi predsednik Marko Popovič je zagotovil, da bodo kmalu izplačali dve plači. 20 domačih igralcev je bilo na razgovoru pri direktorju Matjažu Seklju, ki jim je predstavil načrte za prihodnjo sezono. V ekipi naj bi bili le trije ali štirje tujci. V Tivoliju bo prva tekma 19. septembra, ko prihajajo Orli iz Znojma.
Hughes znova v Salzburgu
Najboljši igralec Lige Ebel v zadnjih sezonah John Hughes je podpisal pogodbo s Salzburgom. Pri rdečih bikih je igral že v sezoni 2008/09, a je nato odšel zaradi nesporazumov s trenerjem Pierrom Pagejem. Dve sezoni je blestel v Ljubljani, nato pa je dve leti še v Beljaku, kjer pa so ga po koncu lanske sezone odpustili zaradi neprimernega obnašanja. Pred odločilno tekmo polfinala z Bolzanom se je zabaval v lokalu do jutranjih ur.

1. krog, petek, 12. septembra, ob 18.30:
ORLI ZNOJMO - DUNAJ

Ob 19.15:
SAPA FEHERVAR - VSV BELJAK

GRADEC - DORNBIRN

INNSBRUCK - LINZ

KAC CELOVEC - TELEMACH OLIMPIJA

Ob 19.30:
SALZBURG - BOLZANO

3. KROG, petek, 19. septembra, ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - ORLI ZNOJMO