Žiga Pance je dosegel tretji zadetek za zmaje.  Foto: SŽ Olimpija
Žiga Pance je dosegel tretji zadetek za zmaje. Foto: SŽ Olimpija

Zmaji se bodo v sobotnem finalu srečali z Beljakom, ki je v obračunu ekip z Lige IceHL ugnal Fehervar s 7:4. Enega od zadetkov za Beljačane je dosegel Robert Sabolič. Železarje čaka v soboto popoldne obračun za tretje mesto z Madžari.

Ključne zadnje minute v prvi tretjini
V 16. minuti je Rok Kapel ukanil Žana Usa. Že v naslednji minuti je po novi akciji z leve strani plošček pred vrati spretno preusmeril Miha Zajc. V 18. minuti je Žiga Pance z desne strani presenetil Usa za 3:0. Edini gol za železarje na tekmi je dal v zadnji tretjini Žan Jezovšek. Pet minut pred koncem je matiral Lukaša Horaka. Končni izid je postavil Zajc minuto pred koncem.

Miha Zajc je znova blestel na derbiju. Tokrat se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: SŽ Olimpija
Miha Zajc je znova blestel na derbiju. Tokrat se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: SŽ Olimpija

Karhula: Nadzorovali smo tekmo od prve menjave
"Veliko sem slišal o teh derbijih. Ponosen sem, da smo dobili tekmo. Motiv je bil velik. Nadzorovali smo tekmo od prve menjave. Jeseničani niso imeli veliko izgubiti. Zelo sem zadovoljen s predstavo vseh štirih napadov. Ta tekma je vedno pomembna za naše navijače. Zdaj nas čaka tekma proti ekipi iz Lige IceHL, in veselim se tega izziva. Imamo pravo mešanico izkušenih igralcev in tudi veliko lačnih mladih igralcev. Imamo le pet tujcev in veliko breme bodo nosili slovenski igralci, kar je tudi usmeritev kluba," je povedal trener Antti Karhula.

Pavlin poudaril, da je bila priprava na derbi prava
Kapetan Žiga Pavlin je dodal: "Ves teden smo se pripravljali na derbi. Prvo tretjino smo zelo dobro odigrali in tehtnico nagnili na svojo stran. V nadaljevanju je bilo precej lažje. V garderobi je prava energija, ujeli smo se s trenerjem Karhulo. Liga IceHL bo velik zalogaj za našo ekipo. Tudi Jeseničani so odigrali dober derbi."

SŽ Olimpija z odlično igro v prvi tretjini zanesljivo dobila derbi na Bledu

19. Poletna liga, Bled, polfinale:
SIJ ACRONI JESENICE – SŽ OLIMPIJA
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
1000; Jezovšek 55.; Kapel 16., Zajc 17., 59., Ž. Pance 18.

VSV BELJAK – FEHERVAR
7:4 (2:2, 2:0, 3:2)


Finale, sobota ob 20.00:
SŽ OLIMPIJA – BELJAK

Tekma za tretje mesto, sobota ob 16.30:
SIJ ACRONI JESENICE – FEHERVAR