Aleš Mušič, ki je prejšnji konec tedna postal očka, je izenačil na 1:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič, ki je prejšnji konec tedna postal očka, je izenačil na 1:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes
John Hughes je dosegel drugi gol za zeleno-bele, a zapravil še nekaj lepih priložnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Heikki Mälkiä
Heikki Mälkiä je bil lahko zadovoljen z igro svojih izbrancev, z učinkovitostjo pa prav gotovo ne. Foto: Sandi Fišer

V dopoldanskih urah so upravne enote končno končale vse postopke v zvezi z delovnimi dovoljenji hokejistov zunaj območja EU, tako da so Ljubljančani lahko nastopili v popolni postavi. V vratih je bil Matija Pintarič, ki je dobil priložnost pred J. P. Lamoureuxom.

Poškodba Hebarja
Srečanje se je začelo z velikim šokom za Olimpijo. V 5. minuti se je ob silovitem naletu branilca Beljaka poškodoval Andrej Hebar. Bolečine v kolenu so bile velike, čakajo ga podrobni pregledi. V 8. minuti je Miha Verlič, ki je na preizkušnji, zadel okvir vrat. V 12. minuti je imela Olimpija "power play". Nico Toff je odvzel plošček, zadrsal prek celotnega igrišča in s strelom pod prečko matiral Pintariča. Ob koncu prve tretjine je strel Žige Panceta obranil Bernhard Starkbaum, odbitek pa je v mrežo postavil novopečeni očka Aleš Mušič.

Hughes kronal premoč Olimpije
V 24. minuti so zmaji prešli v vodstvo. Po strelu Jamieja Fraserja z modre črte je palico podstavil John Hughes in plošček je pristal v mreži. Beljačani so bili v nadaljevanju popolnoma nemočni. Priložnosti Olimpije so se vrstile po tekočem traku. Petr Šachl in Hughes sta zapravila veliki priložnosti za povišanje prednosti.

Kazen je prišla v 45. minuti, ko je po napaki branilca Brada Cola Benjamin Petrik z bekhendom izenačil, plošček se je odbil od palice Boštjana Groznika. V zaključku sta si v lase skočila kapetan Žiga Pance in Kyle Wanning, oba sta dobila disciplinsko kazen igre. Ob koncu srečanja je imela Olimpija 54 sekund dva igralca več, a ni prišla do zmagovitega gola. Razmerje v strelih na gol je bilo kar 39:22 za zeleno-bele.
Pewal odločil kazenske strele
Podaljška na tem turnirju ni in odločali so kazenski streli. Šachl je zadel, Hughes je stresel okvir vrat, v tretji seriji pa je nekdanji zmaj Kevin Mitchell izenačil. V četrti seriji je Marco Pewal odločil srečanje. Za najboljšega igralca tekme sta bila izbrana Groznik in Toff.
Veliko dela za železarje
Jeseničani so odpor študentov strli težje od pričakovanj, za kar je zaslužen predvsem ameriški vratar Justin Sand. V 4. minuti so železarji izgubili plošček na modri črti napadalne tretjine in Američani so krenili v protinapad. Brian Hennessey je sprožil strel, Gašper Krošelj je slabo posredoval in plošček je končal v mreži. To je bil sploh prvi strel ekipe NAU na tekmi. Gorenjci so kmalu prišli do izenačenja. Jaka Ankerst je z močnim in natančnim strelom iz zapestja učinkovito zaključil samostojno akcijo z igralcem več. Izid se do konca prve tretjine ni spremenil.

Železarji so v drugi tretjini zapravili številne priložnosti. Najlepšo je imel Finec Antti Pusa v 33. minuti z igralcem več. V 54. minuti je Klemen Pretnar podal pred vrata, kjer se je v gneči najbolje znašel Wacey Rabbit in vendarle rdeče popeljal v vodstvo. Študentje so v zadnjih dveh minutah poskušali brez vratarja in s šestim igralcem v polju. Jeseničani so se uspešno branili in le sekundo pred koncem tekme je Pusa zadel prazen gol in potrdil zmago železarjev.

Sand je bil pričakovano izbran za najboljšega v študentski vrsti, pri železarjih pa je bil to James Sixsmith.

Poletna liga Rudi Hiti 2011:
VSV BELJAK
- TILIA OLIMPIJA
* 3:2 (1:1, 0:1, 1:0)
Toff 12., Petrik 45.; Mušič 19., Hughes 24.
* - po kazenskih strelih

ACRONI JESENICE - ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Ankerst 6., Rabbit 54., Pusa 60.; Hennessey 4.

Petek ob 16.00:
ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA - VSV BELJAK
Ob 19.30:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA

Sobota ob 16.00:
TILIA OLIMPIJA - ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA
Ob 19.30:
VSV BELJAK - ACRONI JESENICE