Danny Gelinas je tudi pomočnik selektorja Johna Harringtona. Foto: HDD Olimpija
Danny Gelinas je tudi pomočnik selektorja Johna Harringtona. Foto: HDD Olimpija
Frank Banham
Frank Banham je lani v Tivoliju pustil svoj pečat, zato so mu letos vrata na stežaj odprta. Foto: Iztok Novak

Nov trener, Danny Gelinas, je znan, več neznank pa je okoli ekipe. Večino naj bi rešili v naslednjih 14 dneh. Odhaja Žiga Pavlin, medtem ko klub ne bo podaljšal sodelovanja z Nikom Zupančičem. Od tujcev se bo zanesljivo vrnil Frank Banham. Vodstvo se bo pogovarjalo še z Gregom Kužnikom, Brendanom Yaremo in Kevinom Mitchellom.

Gelinas: Končnica je minimum
"Rad bi imel pravo, trdo moštvo. Ne le ekipe na ledu, temveč moštvo z značajem. Prvič bom igralce videl ta teden, nato se bom v Ljubljano vrnil 5. julija. Igralci se bodo pripravljali po individualnih programih, 20. julija se bo pokazalo, koliko je kdo delal. Nihče ne bo mogel goljufati, rad pa bi, da bi bili vsi na enaki ravni. Prišel sem s svojo filozofijo. Rad bi napredoval, pričakujem pa vsaj uvrstitev v končnico lige Ebel - to je minimum v naslednji sezoni," je napovedal Gelinas.

Proračun za naslednjo sezono bo manjši. V najboljšem primeru zmaji upajo na milijon in pol evrov. Predsednik Mitja Mejač je ob tem dejal, da bodo dolgove za nazaj poravnali, nove pogodbe pa bodo za 30 do 40 odstotkov nižje kot do zdaj. Zeleno-beli naj bi priprave začeli 20. junija, led v dvorani Tivoli bo 3. avgusta, nato pa že načrtujejo nekaj prijateljskih tekem ter konec avgusta še tradicionalni turnir na Bledu.

A. V.