Nik Zupančič je zamenjal Matjaža Kopitarja. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Zupančič je zamenjal Matjaža Kopitarja. Foto: www.alesfevzer.com
Zupančič o vlogi hokejskega selektorja
Zupančič uradno novi selektor risov

Prejšnji teden je vodstvo hokejske zveze Zupančiču ponudilo položaj selektorja. 46-letni Ljubljančan si je vzel nekaj dni za premislek, zdaj pa sprejel odločitev. Glavni cilj novega selektorja bo vnovična uvrstitev med elito. Svetovno prvenstvo divizije I bo aprila 2016 na Poljskem. Uradno ga mora potrditi še predsedstvo zveze.

Zupančič bo na selektorskem stolčku zamenjal Matjaža Kopitarja, ki je 11. maja odstopil, potem ko je bilo že pred zadnjim srečanjem na svetovnem prvenstvu jasno, da bo Slovenija pod njegovim vodstvom tretjič izpadla iz elite. Zupančič je bil vseh pet let Kopitarjev pomočnik, največji uspeh te generacije pa je bila presenetljiva uvrstitev na olimpijske igre v Sočiju in nato še preboj v zgodovinski četrtfinale.

Pomočnik bo Ivo Jan
Zupančič je eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov. Z reprezentanco je nastopil na desetih svetovnih prvenstvih in odigral pomembno vlogo pri prvi uvrstitvi izbrane vrste med elito leta 2001. Pred tem je bil tudi jugoslovanski reprezentant. Kariero je začel pri Olimpiji, nato pa igral tudi za Bled in Jesenice. Z avstrijskim Feldkirchom je leta 1998 osvojil evropsko hokejsko ligo, preizkusil pa se je tudi v močnih švedski in finski ligi, kjer je oblekel dresa Timre in Jyväskyle.

Že predtem je bilo jasno, da bo njegov pomočnik Ivo Jan. Skupaj z njim in z Dejanom Kontrecem, ki je zdaj generalni sekretar zveze, je Zupančič tako pri Olimpiji kot tudi v reprezentanci tvoril uigrano napadalno trojko.

Zupančič o vlogi hokejskega selektorja
Zupančič uradno novi selektor risov