Lance Armstrong je zadnjo zmago za US Postal osvojil leta 2004. Foto: EPA
Lance Armstrong je zadnjo zmago za US Postal osvojil leta 2004. Foto: EPA

Z drugimi besedami, vlada toži enega najbolj znanih kolesarjev, ker je kršil protidopinška pravila, svojega sponzorja je zavajal, da vozi po pravilih, v zameno pa je prejel ogromno sponzorskega denarja. Omenjeni sponzor je za šest od sedmih Armstrongovih zmag na dirki po Franciji plačal 40 milijonov dolarjev, v tem času pa je Kavboj prejel 17 milijonov dolarjev plače.

Tožijo tudi Bruyneela
Poleg Armstronga je obtožen tudi njegov nekdanji vodja ekipe Johan Bruyneel. Tožnik je napovedal, da zahteva trikratno povračilo vloženega denarja.

Peters: Za US Postal je vozil s srcem
"US Postal je s sponzoriranjem v resnici prejel same koristi. Njihove raziskave to same dokazujejo. US Postal nikoli ni bil žrtev kakršne koli prevare. Lance Armstrong je s srcem kolesaril za ekipo in US Postal je z njim veliko pridobil na moči njihove znamke," pa je tožbo komentiral Armstrongov odvetnik Elliot Peters.

Po priznanju ostal brez vseh zmag
Armstrong je med letoma 1998 in 2005 sedemkrat zmagal na dirki po Franciji. Pred meseci je v televizijskem intervjuju pri Oprah Winfrey priznal, da je več let sistematično jemal nedovoljena poživila, zaradi česar je ostal brez vseh zmag.