Ekipna vožnja na čas je bila na sporedu svetovnih prvenstev do leta 1993, ko so na njem tekmovale reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Ekipna vožnja na čas je bila na sporedu svetovnih prvenstev do leta 1993, ko so na njem tekmovale reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Jani Brajkovič
Jani Brajkovič bo nastopil v posamičnem kronometru in na cestni dirki. Foto: BoBo

Na štartu 53,2 kilometra dolge proge bo tudi novomeška Adria Mobil, ki si je to zaslužila z odličnimi nastopi na dirkah evropske serije, v kateri Marko Kump celo vodi. Novomeško ekipo bodo sestavljali Kump, Matej Gnezda, Kristijan Fajt, Matej Mugerli ter Hrvata Kristijan Đurasek in Rado Rogina.

Ekipni kronometer si boste v nedeljo od 14.55 naprej lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

"Nekoliko se bo poznala odsotnost poškodovanega Tomaža Noseta, a verjamem, da lahko dobro nastopimo. Z rezultatom nismo obremenjeni, uspeh je, da smo si nastop sploh zagotovili, radi pa bi bili v prvi polovici, se pravi vsaj na 25. mestu," je dejal novomeški trener Boštjan Mervar.

Koren bo trpel na klancih
Poleg Novomeščanov bo Slovenijo zastopal še Kristjan Koren v Liquigasu. "Zame so glavni favoriti Garmin, GreenEdge in BMC, saj naj Sky ne bi prišel v popolni postavi. Mi bomo zadovoljni z uvrstitvijo med deset, velikih ciljev nimamo. Nimamo ekipe, kot smo jo imeli na Touru, poleg tega se nismo posebej pripravljali. Na klancih znajo biti težave, saj smo kolesarji na njih različno močni, tako da nam slabšim Peter Sagan, recimo, zna delati težave. Nekateri bomo zagotovo trpeli," meni Koren.

Jani Brajkovič je bil sprva na seznamu Astane, a ga vodstvo na koncu ni uvrstilo v ekipo za nedeljsko preizkušnjo.

Wiggins le na cestni dirki
Anglež Bradley Wiggins bo nastopil le na cestni dirki, ne pa tudi v vožnji na čas, v kateri je na olimpijskih igrah v Londonu postal olimpijski prvak. 32-letni Wiggins, zmagovalec dirke po Franciji, je v tem tednu nastopil na dirki po Veliki Britaniji, a jo zaradi želodčnih težav predčasno končal.

Spored prvenstva:
Nedelja: Klubski kronometer, članice, 34,2 km
Nedelja: Klubski kronometer, člani, 53,2 km

Ponedeljek: Mladinci, kronometer, 26,6 km
Ponedeljek: Mlajši člani (U-23), kronometer, 36 km

Torek: Mladinke, kronometer, 15,6 km
Torek: Članice, kronometer, 24,1 km

Sreda: Člani, kronometer, 45,7 km

Petek: Mladinke, cestna dirka, 80,5 km

Sobota: Mlajši člani, cestna dirka, 177,1 km
Sobota: Članice, cestna dirka, 128,8 km

Nedelja: Mladinci, cestna dirka, 128,8 km
Nedelja: Člani, cestna dirka, 261 km