Phil Bauhaus. Foto: Sportida
Phil Bauhaus. Foto: Sportida

Nizozemski zmagovalec uvodne etape je stik z glavnino izgubil na vzponu na Celjsko kočo. Potem ko je imel moštveni kolega Luke Mezgeca v zadnjem času zaradi treninga vožnje v klanec več težav v zaključnih sprintih, se mu je zdaj zgodilo ravno nasprotno.

O tem, kako ujeti pravo ravnotežje, smo se v podkastu Tour 202 pogovarjali s Srečkom Glivarjem. Drugouvrščeni kolesar na sploh prvi Dirki po Sloveniji je z njo še vedno tesno povezan. V zadnjih letih je nepogrešljiv del "ozadja" dirke. V preteklosti je natančno napovedoval skupne zmagovalce, za svojega letošnjega favorita največje dirke pri nas pa izbral Pella Bilbaa.

Njegov sin Gal Glivar velja za enega izmed najbolj talentiranih mladih slovenskih kolesarjev. Svojo kariero pa je začel na povsem drugačen način kot oče Srečko, saj se zdaj od mladih kolesarjev precej prej pričakuje, da "odrastejo".

Srečko Glivar je spregovoril tudi o dinamiki med mladimi kolesarji in tistimi, ki sodijo v svetovni vrh. Skupaj z Igorjem Tomincem se je spominjal začetkov Dirke po Sloveniji, oba pa se strinjata, da je tretja etapa letošnje izvedbe pisana na kožo Mateju Mohoriču.

Srečko Glivar: Bela majica na Dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero